ATP TOKIO

PRVA PREPREKA PRESKOČENA: Najbolji hrvatski tenisač siguran na otvaranju turnira

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je nastup u drugom kolu ATP teniskog turnira u Tokiju nakon što je za nešto manje od sat i 50 minuta igre svladao Francuza Benoita Pairea. Bilo je 6-0, 4-6, 6-3.

Jedanaesti tenisač svijeta i četvrti nositelj turnira na kojem nastupa i Ivo Karlović, svladao je Pairea drugi put u trećem ogledu protiv njega. Do pobjede je Čilić stigao iskoristivši četiri break-lopte (od trinaest) i istovremeno spasivši pet od šest suparnikovih prilika za oduzimanje početnog udarca. Na ne odveć uvjerljiv prvi servis (51 posto ubača) imao je lijepu realizaciju poena (79 posto), a spomenuti treba i dvanaest neobranjivih servisa prema lanjskom finalistu ovog turnira.

Karlović, sedmi nositelj turnira, otvara protiv Argentinca Federica Delbonisa. Čilić će u drugom kolu ATP teniskog turnira u Tokiju igrati protiv Španjolca Fernanda Verdsaca, 46. tenisača svijeta, s kojim je do sada igrao 11 puta i šest puta slavio. Verdasco je u prvom kolu bio bolji od Japanca Goa Soede, 131. tenisača svijeta, sa  6-7 (2/7), 6-3, 6-3.


Rezultati prvog kola ATP turnira u Tokiju:

Kei Nishikori (Jap/N.1) -Donald Young (SAD) 4-6, 6-2, 6-2

Joao Sousa (Por) – Martin Klizan (Slk) 4-6, 6-3, 6-3

MARIN ČILIĆ (HRV) – Benoît Paire (Fra) 6-0, 4-6, 6-3

Fernando Verdasco (ŠPA) -Go Soeda (Jap) 6-7 (2/7), 6-3, 6-3

Povratak na Net.hr