POZNATE SU FINALISTICE / Veliki okršaj Ruskinja i Čehinja za naslov

Češke tenisačice, braniteljice prošlogodišnjeg naslova, po četvrti će put u posljednjih pet godina igrati u finalu Fed Cupa, a u dvoboju za trofej suprotstavit će im se Rusija.

20.4.2015.
12:59
VOYO logo

Čehinje su u Ostravi već nakon tri pojedinačna dvoboja stigle do pobjede nad Francuskom, pa je odigran još samo revijalni dvoboj parova, dok je u Sočiju posljednji meč odlučivao u prolazu u polufinale nakon što su Ruskinje u subotu povele 2:0, a Njemice s dva uvjerljiva pojedinačna trijumfa u nedjelju izjednačile na 2:2.

U odlučujućem dvoboju parova Jelena Vesnina i Anastasja Pavljučenkova svladale su sa 6:2, 6:3 Sabine Lisicki i Andreu Petković te spriječile reprizu prošlogodišnjeg finala. Ruskinje su posljednji put slavile u Fed Cupu 2008., a nakon toga su dvaput poražene u finalima: 2011. od Češke u Moskvi te 2013. na gostovanju u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin finala je Češka, koja će 14. i 15. studenog Ruskinje najvjerojatnije ugostiti u praškoj O2 Areni, gdje su osvojile i prethodna dva naslova (2012. i 2014.)

Osim ovogodišnjih polufinalistica, u 2016. godini će Svjetsku skupinu činiti još Italija, Nizozemska, Švicarska i Rumunjska. Talijanke su u Brindisiju svladale SAD s 3:2, iako je Serena Williams Amerikankama donijela dva pojedinačna boda. No, u odlučujućem dvoboju parova Sara Errani i Flavia Pennetta su sa 6:0, 6:3 svladala Williams i Alison Riske, tako da će Amerikanke drugu godinu zaredom biti u Svjetskoj skupini 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među elitnih osam svjetskih reprezentacija se po prvi put nakon 2004. vratila Švicarska pobjedom u Poljskoj 3:2, iako je povratnica Martina Hingis izgubila oba pojedinačna meča. No, Švicarke su imale Timeu Bascinszky koja je u oba pojedinačna dvoboja sa sestrama Radwanska izgubila samo pet gemova te u odlučujućem dvoboju parova s Viktorijom Golubic ostvarila dramatičnu pobjedu protiv Agnieszke Radwanske i Alicije Rosolske sa 2:6, 6:4, 9:7.

Češka - Francuska 3-1 Rusija - Njemačka 3-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FED Cup - razigravanje za Svjetsku skupinu: Italija - SAD 3-2 Nizozemska - Australija 4-1 Poljska - Švicarska 2-3 Kanada - Rumunjska 2-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo