POZNATA HRVATSKA TENISAČICA ZARADILA JE IGRAJUĆI TRI MILIJUNA KUNA, ALI ISTIČE: / 'Baš ništa mi nije ostalo'

Image
Foto: Instagram

'Nije mi od te zarade ništa ostalo jer sve što se zaradi na tim manjim turnirima, potroši se na smještaj, putovanja, trenera'

16.5.2020.
7:45
Instagram
VOYO logo

Još dugo nećemo gledati profesionalni tenis. Ne zna se još kad će ATP, WTA i ITF opet otvoriti svoja vrata, iako u Hrvatskoj tenisači polagano treniraju. Mjere su popustile i vrata teniskih igrališta i dvorana su se otvorila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
WTA LJESTVICA: /

Petra Martić je 21., a Donna Vekić 26. tenisačica svijeta. Veliki pad Tereze Mrdeže

Image
WTA LJESTVICA: /

Petra Martić je 21., a Donna Vekić 26. tenisačica svijeta. Veliki pad Tereze Mrdeže

Porečanka Tereza Mrdeža (29) optimistična je i nada se kako bi to moglo biti u osmom ili devetom mjesecu. Trenutno je 230. igračica svijeta i četvrta hrvatska tenisačica.

'Bila sam u jako dobroj formi'

"Meni je posebno žao jer bila sam u jako dobroj formi i nikad nisam bolje započela sezonu. No svima je isto, sada imam vremena za neke fizičke stvari na koje prije nisam ni pomišljala. Jedino što mi trenutno nedostaje sparing-partnera, ima nekoliko momaka ovdje u Poreču, pa se snalazim. Je li teniski osjećaj tu i dalje? Uvijek sam samokritična, pa ako me pitate, loše je", kazala je u razgovoru za 24sata Tereza Mrdeža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I teniski svijet osjeća posljedice uzrokovane pandemijom koronavirusa. Očekuju se ogromni gubici, i u tom sportu će doći do financijskog pada u svim segmentima. Stoga, "mnogi su tenisači i tenisačice izvan onog vrha i užih dijelova piramide trenutno u financijskom izazovu. Britanski, Australski i Francuski savez za svoje su već pripremili kofer s milijunima, a ruku su pomoći prvo pružili kolege, pa onda i organizacije. ATP, WTA i ITF u suradnji s najveća četiri turnira skupili su više od šest milijuna dolara za osnivanje Programa pomoći za više od 800 tenisača i tenisačica", ističe 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u Madridu se igralo virtualno izdanje četvrtog Mastersa sezone, nagradni je fond bio po 150 tisuća eura za muški i ženski turnir i taj je iznos završio u "kasici" za ugrožene.

2015. bila 150. na svijetu

Porečanka, koja je 2015. dohvatila 150. mjesto na ljestvici, od turnirskih je nagrada u karijeri zaradila oko tri milijuna kuna. Na taj iznos, da bi se dobilo realno stanje, treba još odbiti 30-ak posto poreza. Britanka Naomi Broady zaradila je desetak milijuna kuna, pa je svejedno kroz posao tražila novi izvor prihoda. Rijedak je to slučaj u profesionalnom sportu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi od te zarade ništa ostalo jer sve što se zaradi na tim manjim turnirima, potroši se na smještaj, putovanja, trenera... I treneri trebaju od nečega živjeti, oni ovise o nama, mi o njima, sve to ide u krug. Sada nemamo troškova, ali moramo živjeti od nečega, zar ne? Mislim da svi imaju probleme koji nemaju sponzora ili veliku agenciju iza sebe, a ja nisam imala sreće da me netko prati i sve sam morala sama još od juniorskih dana kada me napustio dobar sponzor nakon četiri godine i prve operacije. No ne zamaram se time, imam svoj mali tim oko sebe, roditelje koji su mi uvijek pomagali, a sada ja trebam njima te gledam svoj cilj. Svi sad imamo ista pitanja iako vjerujem da će mnogi sad odustati od tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem ne želi donirati novac

No, ima i onih koji imaju novaca ali i neko svoje viđenje, razmišljanje. Naime, Dominic Thiem je glatko odbio Novaka Đokovića kazavši kako ne da novce za nikakvu pomoć. "Neka se snalaze, mnogi od njih ne žive profesionalnim životom", kazao je treći igrač svijeta. Tereza Mrdeža to objašnjava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko tko pročita tu izjavu, vjerojatno će reći da nije humana. No tko zna kroz kakav je život Thiem prošao, kakvo je djetinjstvo imao, je li se njemu pomagalo. Onih prvih 100 nema problema s financijama jer im ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka i ne zamaraju se time, dok mi drugi moramo još orati i kopat".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo