POTRES U SVIJETU SPORTA: / Đoković optužen da je 2007. namjestio meč!

Image
Foto: AFP
20.1.2016.
16:43
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, nedavno proslijeđeni dokumenti BBC-u i Buzzfeed Newsu uključuju rezultate istrage provedene prije devet godina koju je pokrenula Udruga teniskih profesionalaca (ATP), a kojima je dokazana zarada od nekoliko stotina tisuća funti koje su u džep stavili kladioničarski sindikati u Rusiji, sjevernoj Italiji i na Siciliji. U nastavku svega što se događa, piše B92 pozivajući se na jedan talijanski internetski portal, stiže informacija i o meču kojeg je vodeći tenisač današnjice Novak Đoković izgubio od Fabricea Santoroa na pariškom Mastersu 2007. godine.

"To su samo nagađanja"

"Moj odgovor je da će uvijek biti nagađanja, to je sada glavna tema u tenisu. Što se tu ima za reći? Izgubio sam taj meč. Nisam siguran želite li napraviti priču o tome meču ili o bilo kojem susretu kojeg u ranoj fazi turnira izgubi igrač iz svjetskog vrha. To je apsurdno. Nema nikakvih dokaza, činjenica, samo nagađanja. Ne mislim da tu ima ikakve novinarske priče", kazao je Đoković nakon što mu je nekoliko puta postavljeno pitanje na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi, o ovome više nemam što reći. Ako imate bilo koje drugo pitanje ili bilo koju drugu temu, ovdje sam", uzrujano je zaključio jedan od najvećih tenisača u povijesti koji je nedavno priznao da se i sam susreo s nemoralnom ponudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuda iz 2007. godine

Navodno mu je, tako je rekao, preko ljudi iz njegova tadašnjeg tima ponuđeno 200.000 američkih dolara za poraz na otvaranju turnira u Sankt Peterburgu 2007. godine. Ponuda je, objasnio je, odbijena i prije no što je došla do njega samoga.

Image
SKANDAL IDE DALJE: /

Šokantno priznanje Novaka Đokovića!

Image
SKANDAL IDE DALJE: /

Šokantno priznanje Novaka Đokovića!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC u današnjem tekstu podsjeća da su u posljednjih deset godina šesnaestorica igrača iz kruga 50 najboljih sudjelovala u teniskim mečevima za koje se sumnja da su bili namještenog ishoda. Svima im je, a među njima i pobjednicima turnira najviše kategorije, dopušteno i dalje nastupati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo