POKORILA KONKURENCIJU: / Serena Williams po sedmi puta u karijeri ponijela prestižnu nagradu

Image
Foto: AFP, Mike Ehrmann

Amerikanka Serena Williams proglašena je najboljom tenisačicom u 2015. godini u izboru WTA, dok je nagradu za povratnicu godine dobila njezina sestra Venus.

8.12.2015.
17:28
AFP, Mike Ehrmann
VOYO logo

Serena je u protekloj godini osvojila tri Grand Slam naslova – Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, te još dva velika turnira u Miamiju i Cincinnatiju okončavši godinu sa 53 pobjede i svega tri poraza. Jedina tri poraza doživjela je u polufinalu Madrida (Petra Kvitova), polufinalu Toronta (Belinda Bencic) i polufinalu US Opena (Roberta Vinci).

Graff ima naslov više

Sereni je to sedmi naslov najbolje tenisačice čime se izjednačila s Martinom Navratilovom. Ispred njih je Steffi Graf koja je osam puta birana za tenisačicu godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za povratnicu godine izabrana je njezina sestra Venus koja se vratila u Top 10 WTA ljestvice i trenutačna je na sedmom mjestu. Sa 35 godina je najstarija igračica među deset najboljih nakon Martine Navratilove koja je imala 38 godina kada se u siječnju 1995. ponovo ušla u to društvo. Venus je ove godine osvojila tri turnira (Auckland, Wuhan, Zhuhai) i izgubila još dva finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najbolji ženski par dobile su Švicarka Martina Hingis i Indijka Sania Mirza, nagrada za tenisačicu koja je najviše napredovala pripala je Švicarki Timei Bacsinsky, a Ruskinja Darja Gavrilova dobila je nagradu za novo lice godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo