POČINJE LUDILO U UMAGU: / Hrvatski dvojac saznao suparnike, Belgijanac i Francuz predvode listu zvijezda

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić za suparnika u 1.

16.7.2017.
12:18
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Za Bornu Ćorića će to biti četvrti, povratnički nastup na umaškom ATP turniru, jer je zbog zgusnutog rasporeda morao propustiti prošlogodišnje izdanje. U prethodna dva nastupa, 2014. i 2015. godine, stizao je do četvrtfinala, gdje su ga zaustavljali Španjolac Bautista Agut i Talijan Fognini.

Četvorica u kvalifikacijama

Ivanu Dodigu će nastup u Umagu biti drugi ove godine u glavnom ždrijebu nekog turnira nakon što se uspio kvalificirati za Australian Open. Dodig je u ovom trenutku na 397. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a u Umagu nije nastupao od 2012. godine. U četiri nastupa u glavnom ždrijebu, uspio je ostvariti samo jednu pobjedu, 2010. godine, kad je u 2. kolu poražen od Ivana Ljubičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Borna Ćorić

Ćoriću i Dodigu se u glavnom ždrijebu može pridružiti i netko od četvorice hrvatskih tenisača koji će nastupiti u kvalifikacijama, a za što je potrebno ostvariti dvije pobjede. Davis Cup reprezentativac Franko Škugor će za prvog suparnika imati Nijemca Nilsa Langera. Matija Pecotić će igrati protiv Mađara Attile Balazsa,Nino Serdarušić je izvukao Srbina Miljana Zekića, a Rocco Savin će se sučeliti s Argentincem Marcom Trungellitijem, koji je poznat hrvatskim ljubiteljima tenisa kao pobjednik nad Marinom Čilićem u 1. kolu Roland Garrosa 2016. Kvalifikacijski dvoboji započinju u nedjelju, a za prolaz u glavni turnir potrebno je ostvariti dvije pobjede.

Fognini brani naslov

Glavni turnir starta u ponedjeljak. Prvi nositelj ovogodišnjeg, 28. izdanja jedinog hrvatskog ATP turnira je Belgijac David Goffin, kojem će to biti povratnički nastup nakon ozljede skočnog zgloba na ovogodišnjem Roland Garrosu. Drugi nositelj je Francuz Gael Monfils, trećepostavljeni tenisač je branitelj umaškog naslova Fabio Fognini, a četvrti njegov sunarodnjak Paolo Lorenzi. Prva četvorica nositelja slobodni su u prvom kolu. Peti nositelj je Francuz Gilles Simon, šesti naš Borna Čorić, sedmi Francuz Benoit Paire, a osmi Čeh Jiri Vesely.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja umaškog ATP turnira zaradit će 250 bodova i 85.945 eura, dok će poraženi finalist osvojiti 150 bodova i ček na 45.265 eura. Tenisači poraženi u 1. kolu će zaraditi 4.875 erura.

Turnir je službeno otvoren subotnjom ekshibicijom na kojoj su naši Borna Ćorić i Ivan Dodig, te glavne zvijezde Gael Monfils i David Goffin zabavljali nekoliko tisuća gledatelja okupljenih na stadionu Gorana Ivaniševića te im podijelili vrijedne nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo