SUDJELUJTE U ANKETI

PET DANA DO SPEKTAKLA KOJI ČEKA CIJELA HRVATSKA: Izbornik na mukama, tko će mu biti drugi adut u singlu?

Hrvatski tenisači započeli su s pripremama za finala Davis Cupa u kojem će od petka do nedjelje u zagrebačkoj Areni ugostiti Argentinu.

Izbornik Željko Krajan je s Bornom Ćorićem, Ivom Karlovićem, Matom Delićem i Frankom Škugorom u nedjelju prošetao centrom Zagreba, a u popodnevnim satima će se reprezentaciji priključiti Marin Čilić i Ivan Dodig koji su igrali na završnom Mastersu u Londonu. Čilić u pojedinačnoj konkurenciji, a Dodig u parovima.

‘HRVATSKA JE FAVORIT’: Najbolji argentinski tenisač pričao o šansama za osvajanje Davis Cupa

‘Ključna će biti Marinova igra’

Ivo Karlović (37) se nakon četiri godine vratio u reprezentaciju kako bi pomogao u situaciji kada je Borna Ćorić zbog ozljede završio na operacijskom stolu. Tvrdi da nije previše razmišljao nakon što ga je nazvao izbornik, ali ipak smatra da će glavni teret biti na našem prvomreketu Čiliću.

davis cup reprezentacija
Reprezentacija je prošetala centrom ZagrebaFoto: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Mislim da će ključna biti Marinova igra protiv Del Potra i igra parova. Navijačima poručujem da dođu i navijaju jer nam je njihova podrška jako, jako bitna”, rekao je Div sa Šalate za HRT.

‘Borna će biti spreman’

Ono što je zanimljivo je da se u međuvremenu Ćorić uspio u potpunosti oporaviti, pa Krajan sada ima slatke brige. Hoće li, uz Čilića, priliku dati Ćoriću koji je igrao za reprezentaciju tijekom cijele sezone, ali posljednjih je tjedana bio izvan terena ili povratniku Karloviću koji ove godine ipak ima bolje rezultate. Svjedoči o tome i ATP ljestvica na kojoj je Karlović na dvadesetom, a Ćorić na 48. mjestu.

“Još nismo bili na terenu, ali Borna je tu, trenira već tjedan dana punim intenzitetom i mislim da možemo računati na njega. I sve ukazuje na to da će biti spreman za vikend”, poručio je Krajan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr