Ovo se dogodi jednom u zivotu: Veliki Federer se poklonio Hrvatu!

Polufinalni susret US Opena izmedu Marina Cilica i Rogera Federera postavljen je kao drugi iza 18 sati po hrvatskom vremenu na sredisnjem terenu teniskog kompleksa u New Yorku.

5.9.2014.
21:18
VOYO logo

Prije Cilica i Federera svoj ce polufinalni susret odigrati prvi igrac svijeta, Novak Dokovic i Japanac Kei Nishikori.

Marin je cetvrtfinalu pomeo Ceha Tomasa Berdycha sa 6:2, 6:4, 7:6 (4) te tako ponovio najveci rezultat u karijeri, dok je Federer u mecu s Francuzom Gaelom Monfilsom preokrenuo 0:2 u setovima i spasio dvije mec-lopte, da bi na kraju slavio sa 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2. Svicarac se cudesno izvukao protiv Monfilsa, koji je u cetvrtom setu kod vodstva 5:4 imao dvije vezane mec-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/V4aOIiCzpkE

Fedo je tako zadrzao sansu da osvoji i svoj sesti US Open, dobio je i 26. od njegovih ukupno 27 vecernjih dvoboja na US Openu, a jedna ga pobjeda dijeli od njegovog 600-tog trijumfa na tvrdim podlogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33-godisnji Svicarac ima sansu nakon 40 godina postati najstariji osvajac grand-slam turnira, a na putu ce mu stajati odlicni Cilic. Za najboljeg hrvatskog igraca je losa vijest sto je izgubio svih pet medusobnih dvoboja s Federerom, a u tih pet meceva osvojio je samo dva seta.

//www.youtube.com/embed/Ro__3fUwuN8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medutim, Federer, koji je nedavno u Torontu jedva pobijedio Cilica u tri seta, poklonio se svom protivniku i govorio o Marinu s puno respekta prije meca.

"Stvarno moram reci da je napokon popravio svoju igru i to pogotovo kad igra protiv najboljih tenisaca svijeta. Protiv Berdycha je odigrao vrhunski od pocetka do kraja. Igrao sam protiv njega u Torontu i bio je to cudan mec. Nisam odigrao dobar prvi set, ali na neki nacin sam ga uzeo i onda u drugom prokockao valjda jedno osam mec lopti. Igrali smo treci set, bilo je vec jako kasno navecer, ali mozda mi je to i bilo potrebno za pobjedu. Zato vjerujem da ce ovo biti tezak mec jer on igra stvarno sjajno!", porucio je najbolji tenisac svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni susret tenisaca na US Openu igrat ce se u ponedjeljak.

Gotovo pet godina nakon sto je na Australian Openu 2010. stigao do svog prvog Grand Slam polufinala, najbolji hrvatski tenisac Marin Cilic ce u subotu u New Yorku po drugi put u karijeri biti u lovu na finale jednog od cetiri najveca svjetska turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igram jako dobro, u zavrsnici sam turnira i mislim da je sjajna prilika za mene da ostvarim nesto sto nisam nikad dosad u karijeri. Osjecam se fenomenalno i nadam se da bi ovaj US Open mogao ostati u prekrasnom sjecanju za mene", rekao je Cilic nakon cetvrtfinalne pobjede nad Cehom Tomasom Berdychom.

U Melbourne Parku je kao 21-godisnjak bio iznenadenje turnira. S dvije uzastopne pobjede u pet setova nad dvojicom Top 10 igraca, Argentincem Juanom Martinom del Potrom i danas vec umirovljenim Amerikancem Andyjem Roddickom, izborio je polufinale protiv Britanca Andyja Murrayja i najavio svoj dolazak na veliku scenu. No, trebalo je proci vise od cetiri i pol godine da Marina opet vidimo medu cetvoricom najboljih na Grand Slam turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasluzeno sam u kasnoj fazi Grand Slam turnira. Osjecam da pripadam ovdje. Iza mene je odlicno ljeto. Zdrijeb mi se malo otvorio, u pravom trenutku sam odigrao dobro. Sjajno je opet biti u polufinalu."

U tom je ljetu bilo i tijesnih poraza u sudarima s najboljima. Gubio je od Dokovica i Federera, ali i ucio iz poraza koji ga nisu deprimirali vec su bili potvrda da je na pravom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja igra ide u pravom smjeru. Igram dobro, serviram odlicno, napredak je ocit. Igrao sam nekoliko neizvjesnih meceva protiv najboljih na svijetu, protiv Dokovica u Roland Garrosu i Wimbledonu, protiv Federera u Torontu. Iako sam gubio, ti su mi mecevi pokazali da sam na pravom putu."

Marin je odlicno poceo sezonu, ali za ocjenu odlican nedostajao je jedan velik rezultat. Konacno ga je docekao u Flushing Meadowsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam sjajne rezultate i na pocetku godine, ali osjetio sam klik u svojoj igri negdje oko Pariza ove godine. Osjecaj je predivan. Presretan sam zbog sebe, presretan sam zbog svog tima, jer mislim da smo zasluzili dobiti lijepu nagradu za sve ovo sto smo radili."

U trecem pokusaju je prosao cetvrtfinalnu prepreku na US Openu i postao prvi hrvatski tenisac nakon 18 godina i Gorana Ivanisevica koji se probio do polufinala u New Yorku. Marin ce prvi priznati veliku Goranovu ulogu u ovom njegovom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U neku ruku Goran je opet u polufinalu, istina, sada kao trener. Zbilja je sjajan osjecaj da smo uspjeli napraviti odlican rezultat vec u nasoj prvoj zajednickoj godini na Touru. Nadam se da mogu dalje. Dat cu sve od sebe i nadam se da ce rezultat biti pozitivan."

Onaj segment u Cilicevoj igri u kojem su pomaci bili brlo brzo vidljivi bio je servis, udarac koji ga je sprecavao da vec i puno prije ostvari vise vrhunskih rezultata na najvecim turnirima. Servirao je sjajno do polufinala, a svjestan je da ce mu takav pocetni udarac trebati i protiv Rogera Federera kojeg nijednom nije uspio pobijediti u dosadasnjih pet meceva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Servis je najvazniji i na to se moram koncentrirati. Kad serviram odlicno, mogu pobjedivati i najbolje. Dosad sam osjecao da igram jako dobro, ali sad cu trebati jos podignuti razinu svog tenisa i nadati se da mogu osvojiti naslov."

Prvo ce trebati dohvatiti finale. Pobjedivsi Tomasa Berdycha izborio je 20. polufinale hrvatskih tenisaca na Grand Slam turnirima. Protiv Federera ce pokusati postati cetvrti Hrvat koji je dosao do Grand Slam finala i pridruziti se trojici Splicana. Zeljko Franulovic je izgubio finale Roland Garrosa 1970. od Ceha Jana Kodesa, tri godine poslije Rumunj Ilie Nastase je na pariskoj zemlji bio bolji od Nikole Pilica. Goran Ivanisevic je 1992. izgubio u finalu Wimbledona od Andrea Agassija pa jos dvaput, 1994. i 1998. godine od Petea Samprasa, prije nego sto je 2001. docekao trijumf nad Australce Patrickom Rafterom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izazov je velik, ali mislim da sam spreman za naslov. Radio sam naporno za to. To je nesto najpozitivnije sto vam se moze dogoditi u karijeri. Medu cetvoricom najboljih sam i sad je samo pitanje koncentracije na konacan cilj i dobre izvedbe u polufinalu."

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo