Žalba na dvogodišnju suspenziju

OSRAMOĆENA TENISKA ZVIJEZDA KRENULA U BITKU: ‘Kazna je nepravedno loša’

Peterostruka pobjednica ‘Grand slam’ turnira, te bivša prva tenisačica svijeta, Ruskinja Marija Šarapova (29) u utorak je i službeno podnijela žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) na dvogodišnju zabranu nastupa koju joj je izrekao Međunarodni teniski savez (ITF) zbog pozitivnog dopinškog nalaza na meldonij na Australian Openu.

Šarapova je bila pozitivna na dopinškoj kontroli tijekom prvog ovogodišnjeg “grand slam” turnira Australian Opena u Melbourneu. Jedna od najpopularnijih tenisačica svijeta nedugo nakon šokirala je svjetsku javnost priznavši na press konferenciji kako je pala na doping testu.

Čitava teniska a i sportska javnost osudila ju je, sponzori su je se odrekli, a ITF odlučio ju je kazniti s dvogodišnjom zabranom bavljenja tenisom od maksimalne kazne koju je mogla dobiti od četiri godine.

Marija Šarapova
Marija ŠarapovaFoto: WILLIAM WEST/AFP

Odluka o žalbi najkasnije do 18. srpnja

“U svojoj žalbi gospođica Šarapova traži poništavanje kazne ili njezino smanjenje”, objavio je CAS dodavši kako će odluku o ovoj žalbi donijeti najkasnije do 18. srpnja.

Šarapova je za kaznu izjavila kako je “nepravedno oštra”, jer nije namjerno prekršila antidopinška pravila.

Meldonij se nalazi na listi zabranjenih supstanci od 1. siječnja, a Šarapova je priznala kako ga koristi još od 2006. godine iz zdravstvenih razloga.

Povratak na Net.hr