CILJ JE TOP 20

ON ĆE JOJ POMOĆI RAZVITI TALENT: Krajan preuzeo brigu oko vođenja najperspektivnije hrvatske tenisačice

Hrvatska 19-godišnja tenisačica Ana Konjuh potvrdila je putem službenih internetskih stranica ime novog trenera. U pitanju je aktualni izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.

Krajan, koji se proslavio 2009. godine kada je doveo Dinaru Safinu do broja jedan na svjetskoj teniskoj rang listi, potom radio sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom koju je 2014. doveo do 10. mjesta svjetske rang liste, bio nakratko i trener Borne Ćorića, a danas je aktualni izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, suradnju s 19-godišnjom Dubrovkinjom, 37. tenisačicom svijeta, počet će na američkoj turneji, točnije, na velikom turniru u Indian Wellesu”, prenosi informaciju anakonjuh.net.

Željko Krajan je i prije bio kandidat za trenera darovite 19-godišnje Dubrovkinje, ali su se pregovori oko njegovog angažmana pred početak nove sezone izjalovili, podsjeća Hina.

Početak poslije Dubaija

“Trebali bi početi poslije Dubaija. Malo priprema, a onda idemo u Ameriku. Nadam se da će ovoga puta uspjeti s njim. Nadam se da će biti duže od dva mjeseca. Već dulje vremena se pričalo o tome. Krajan je stvarno vrhunski trener. Imao je igračicu na ‘broju 1’, tako da stoji iza svog imena. Nadam se da će moći pomoći i meni koliko je i drugima”, rekla je Ana Konjuh u razgovoru nakon konferencije za medije u Zagrebu, gdje je promovirala drugo izdanje Bol Opena, WTA turnira 125 k serije, koje će se održati od 5. do 11. lipnja ove godine.

Željko Krajan
Željko KrajanFoto: Hina

Na tom je turniru prošle godine dogurala do polufinala, u kojem je osjetila bol u leđima i predala meč kasnijoj pobjednici, Luksemburžanki Mandy Minelli. Stoga nije čudno što si je Ana kao jedan od ciljeva za ovu sezonu postavila čist zdravstveni karton.

Cilj je Top 20 ili Top 30

“Nakon toga će rezultati doći dobrom igrom. Treba ostati u formi. Top 20 ili Top 30 je cilj, imam i nešto bodova za braniti. Nadam se da će biti tako.”

Prije dogovora sa Željko Krajanom, Ana je prekinula dvomjesečnu suradnju s bivšim hrvatskim Davis Cup i Fed Cup izbornikom Goranom Prpićem.

“Nije bilo ništa posebno. Odradili smo pripreme, odigrali Australiju i kad smo se vratili on je rekao da nisam tip igračice s kojom bi želio i mogao raditi. Zahvalio se na prilici, ali jednostavno nije mogao sa mnom. Nije bilo ništa s moje strane. Želim mu sve najbolje, a možda se jednog dana opet i susretnemo, tko zna.”

Ana Konjuh
Ana KonjuhFoto: ELSA/AFP

Prpić je naslijedio Jelenu Kostanić Tošić s kojom je Konjuh provela pola godine, nakon što je prekinula dugodišnju suradnju s Kristijanom Schneiderom. Trenerske promjene postale su konstanta u Aninom životu na što se također treba adaptirati.

“Drugačije je nego što sam navikla. S Kristijanom sam bila osam godina. Teško je nakon toliko dugo vremena naći nekoga s kim si pašem. Provodimo svo vrijeme zajedno, tako da tu ima dosta sitnica koje mogu živcirati, s jedne i druge strane. Dosta je teško naći dobrog trenera. Nadam se da sam sada našla nekog vrhunskog pa možda i prešutim neke sitnice, ako sve bude u redu s tenisom”, zaključila je Konjuh.

Povratak na Net.hr