Hrvatski dragulj

ODUŠEVLJENI GORAN: “Podsjeća me na pit bulla – kad zagrize, ne pušta!”

U mladom i talentiranom Borni Ćoriću krije se budući osvajač Grand Slam turnira. Mišljenje je to najvećeg hrvatskog tenisača svih vremena Gorana Ivaniševića.

Priču o jednom od najvećih dragulja hrvatskog sporta napravio je ovaj tjedan i ugledni američki CNN. Uz podsjećanje da 18-godišnji Zagrepčanin već iza sebe ima pobjede protiv Rafaela Nadala i Andyja Murrayja, CNN je istaknuo da Ćorića krasi nevjerojatno samopouzdanje, a njegov je moto sažet u tetovaži koja mu krasi ruku: “Nema ništa gore u životu nego biti običan”.

“Može osvojiti Grand Slam”

“Borna definitivno može osvojiti Grand Slam. On je jedan od petorice, šestorice igrača koji će dominirati muškim tenisom u sljedećih pet ili deset godina”, istaknuo je Ivanišević u prilogu.

Goran Ivaniševići  Borna Ćorić
Goran Ivaniševići Borna ĆorićFoto: Slavko Midžor/PIXSELL

“Prvi sam ga put vidio kad je imao 12 godina. Imao je ono nešto što se ne može kupiti, što se ne može naučiti, s čime moraš biti rođen. Po načinu na koji odigrava poene i na koji se bori podsjeća me na pit bulla. Kad pit bull zagrize, ne pušta te. Tako je i s Bornom”, dodao je Ivanišević.

“Slao mi je poruke nakon svakog meča”

U jednom trenutku karijere Ćoriću je odnos s nekadašnjim osvajačem Wimbledona bio od presudne važnosti.

“Pomogao mi je kada sam bio jako mlad i kada sam se mučio. Nisam imao trenera šest mjeseci i nisam uopće igrao dobro. Ali, Goran je bio tu, slao mi je poruke nakon svakog meča, zvao me, puno smo razgovarali jer u tom trenutku uopće nisam imao samopouzdanja”, prisjetio se Ćorić.

Povratak na Net.hr