DONESENA JE ODLUKA: / Finale Davis Cupa igrat će se u Zagrebu!

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Finale Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Argentine bit će u Zagrebu od 25. do 27.

25.9.2016.
16:45
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

HTS je stoga aplicirao Zagreb prema Međunarodnom teniskom savezu (ITF), a formalna potvrda očekuje se u ponedjeljak. Na poziv za suorganizaciju finala Davis Cupa su se javili Split (Spaladium), Zadar (dvorana "Krešimir Ćosić") i Zagreb (Arena Zagreb), a među njima jedino zagrebačka dvorana udovoljava svim zahtjevima, bez da je potrebno raditi ikakve adaptacije ili je potrebno traženje posebne dozvole od strane Odbora Davis Cupa za odobrenje "iznimke od pravila".

Zagreb jedini ispunio minimalne tražene uvjete

Zadar se kao dobar organizator, uz izvrsnu publiku, dokazao u polufinalu protiv Francuske od 16. do 18. rujna, a Split je kao teniski grad i jednako tako dokazani organizator, također imao vrhunsku ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: d, Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: d, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Međutim, zbog pravila o organizaciji finala, koja su u nekim segmentima bitno stroža i od polufinala, jedini koji je u potpunosti ispunio minimalne tražene uvjete bio je Zagreb. Zagreb je u nekoliko navrata već ugostio susrete Davis Cupa, a ove godine je bio domaćin izuzetno uspješno organizirane godišnje Skupštine ITF-a, te je dobio maksimalne ocjene za organizaciju, uz posebne zahvale predsjednika ITF-a Davida Haggertyja koje je uputio gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

Visoki standardi

Na jednako visokoj razini, što je ujedno i zadani standard finala Davis Cupa, očekuje se organizacija i u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi od uvjeta je kapacitet gledališta od "najmanje 12.000 mjesta", potom da je "poželjno da to bude glavni ili jedan od najvećih gradova", te "odlična povezanost aerodroma s međunarodnim čvorištima".

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Također, za finale se zahtijeva da dimenzije kompletnog igrališta budu veće nego u polufinalu, te da tehnički uvjeti budu na vrhunskoj razini. Od ITF-a je također stigla najava da će press centar morati osigurati radna mjesta za najmanje dvjesto novinara, uz odgovarajući broj radnih mjesta na tribini, te adekvatne uvjete ("zvučno izolirane kabine") za četiri televizije i sedam radijskih postaja za omogućavanje izravnog prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilima, moguće je dobivanje posebne dozvole za organizaciju finala i u dvorani (gradu) koji ne zadovoljavaju u potpunosti sve uvjete, no ne i u slučaju da je na raspolaganju dvorana koja ih zadovoljava.

Hrvatski teniski savez se zahvaljuje svima koji su iskazali zanimanje za organizaciju ovog natjecanja i poziva na suradnju i ubuduće, na također atraktivnim susretima koji Davis Cup reprezentaciju očekuju u budućnosti, među kojima je prvi susret između Hrvatske i Španjolske početkom veljače sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo