OD SPEKTAKLA IH DIJELI SAMO JEDNA POBJEDA: / Federer i Nadal pred novim međusobnim ogledom

Image
Foto: AFP

Rafael Nadal i Roger Federer stigli su na korak do svog prvog međusobnog dvoboja na US Openu plasiravši se u četvrtfinale posljednjeg ovogodišnjeg teniskog Grand Slam turnira, Nadal je u 4.

5.9.2017.
9:16
AFP
VOYO logo

Ždrijeb je trenutačno prvog igrača svijeta Nadala i trećeg s ATP ljestvice Federera uvrstio u istu polovinu, pa bi se oni mogli susresti u polufinalu, a za to obojica moraju ostvariti po još jednu pobjedu.

Sljedeći Nadalov suparnik bit će pobjednik ovogodišnjeg izdanja turnira u Umagu, 19-godišnji Rus Andrej Rubljov koji je u 4. kolu izbacio Belgijanca Davida Goffina sa 7-5, 7-6 (5), 6-3, dok će Federer igrati protiv pobjednika US Opena iz 2009. godine Argentinca Juana Martina Del Potra koji nakon velikog preokreta svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 1-6, 2-6, 6-1, 7-6 (1), 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem je dominirao u prva dva seta protiv Del Potra prepustivši visokom Argentincu tek tri gema. No, potom je uslijedio veliki povratak Del Potra koji je dobio treći set sa 6-1, a onda u četvrtom nadoknadio zaostatak od 2-5 i zatim na svom servisu kod 5-6 spasio i dvije meč-lopte Thiema zabivši po as na svaku. Del Potro je potom dominirao tie-breakom te u petom setu kompletirao veliki preokret oduzevši servis Thiemu kada je Austrijanac servirao za ostanak u meču. Na Del Potrovu meč-loptu drugi Thiemov servis suci su vidjeli kao dobar i dosudili as, no Argentinac je zatražio provjeru, tehnologija je pokazala kako je servis otišao u aut, pa je meč okončan dvostrukom servis pogreškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod tenisačica je prva igračica svijeta i prošlogodišnja finalistica US Opena Čehinja Karolina Pliškova prepustila Amerikanki Jennifer Brady samo jedan gem, bilo je 6-1, 6-0, no domaćini će ipak imati čak četiri igračice u četvrtfinalu. Venus Williams i Sloane Stephens, koje su se u četvrtfinale plasirale još u nedjelju, pridružile su se Coco Vandeweghe i Madison Keys. Vandeweghe je sa 6-4, 7-6 (2) nadigrala Čehinju Lucie Šafarovu te će u četvrtfinalu igrati protiv Pliškove dok je Keys iznenadila četvrtu nositeljicu Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 7-6 (2), 1-6, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljendji put su četiri Amerikanke igrale u četvrtfinalu US Opena 2002. godine.

Sljedeća suparnica Keys bit će Estonka Kaia Kanepi, koja je prije US Opena bila tek 418. igračica svijeta. Kanepi je u 4. kolu svladala Ruskinju Darju Kasatkinu sa 6-4, 6-4 i tako postala tek druga kvalifikantica u povijesti koja je stigla do četvrtfinala na US Openu, dosada je to uspjelo samo Barbari Gerken 1981. godine. Za 32-godišnju Estonku ovo će biti drugi nastup u četvrtfinalu u New Yorku, među posljednjih osam je bila i 2010. godine. Tijekom karijere Kanepi je po dva puta igrala u četvrtfinalu i u Roland Garrosu (2008, 2012) i u Wimbledonu (2010, 2013), no u posljednje dvije godine je zbog ozljede ramena propustila veliki broj turnira i izgubila renking.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

US open, rezultati 4. kola:

Tenisači:

Rafael Nadal (Špa/1) - Oleksandr Dolgopolov (Ukr) 6-2, 6-4, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Rubljov (Rus) - David Goffin (Bel/9) 7-5, 7-6 (5), 6-3

Roger Federer (Švi/3) - Philipp Kohlschreiber (Njem/33) 6-4, 6-2, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juan Martin Del Potro (Arg/24) - Dominic Thiem (Aut/6) 1-6, 2-6, 6-1, 7-6 (1), 6-4

Tenisačice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karolina Pliškova (Češ/1) - Jennifer Brady (SAD) 6-1, 6-0

CoCo Vandeweghe (SAD/20) - Lucie Šafarova (Češ) 6-4, 7-6 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madison Keys (SAD/15) - Elina Svitolina (Ukr/4) 7-6 (2), 1-6, 6-4

Kaia Kanepi (Est) - Darja Kasatkina (Rus) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo