NOVO POSTOLJE ZA NAJBOLJI HRVATSKI PAR: / Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su rimski Masters

Image
Image

U prvom setu finala su do ključnog 'breaka' stigli u petom gemu, što im je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice

16.5.2021.
17:13
VOYO logo

Hrvatski reprezentativci Nikola Mektić i Mate Pavić pobjednici su rimskog turnira iz Masters 1000 serije na kojem su u nedjeljnom finalu muških parova nadigrali Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Slisburyja sa 6-4, 7-6 (4) za 83 minute.

Za Mektića i Pavića to je šesti naslov u prvih pet mjeseci zajedničkog igranja te treći zajednički trijumf na Mastersima 1000 iz četiri finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do naslova bez izgubljenog seta

Baš kao što su to učinili u Miamiju, Mektić i Pavić su do naslova na Italian Openu došli bez izgubljenog seta. U prvom setu finala su do ključnog 'breaka' stigli u petom gemu, što im je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu nijedan par nije imao priliku za oduzimanje servisa pa je odluka pala u 'tie-breaku' koji je hrvatska kombinacija sjajno otvorila i povela sa 6-0. Ram i Salisbury su spasili četiri meč-lopte, da bi na petu Nikola Mektić zabio as i tako okončao meč.

"Drago mi je da sam Matinim oružjem završio meč", rekao je po završetku dvoboja 32-godišnji Zagrepčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji renking za Mektića

"Došli smo do naslova bez izgubljenog seta što pokazuje koliko smo dobro igrali. U finalu smo iskoristili ono malo prilika što smo imali", prokomentirao je Mate Pavić kojeg je za igru u 'tie-breaku' pohvalio njegov partner.

"Drago mi je da je one reterne sačuvao za tie-break."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući sjajnim rezultatima Mate Pavić je već šest tjedana vodeći na ATP ljestvici igrača parova, a od ponedjeljka će se na drugom mjestu naći Nikola Mektić, što mu je najbolji renking u karijeri.

Za pobjedu nad Ramom i Salisburyjem Mektić i Pavić su zaradili 1000 bodova i 50.000 eura kao par. Ramu i Salisburyju je pripalo 35.000 eura i 600 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo