NOVI PORAZ PETRE MARTIĆ: / Po četvrti put u karijeri izgubila prvi meč u glavnom ždrijebu Miamija

Image

Novi poraz Petre Martić

26.3.2021.
23:54
VOYO logo

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 21.) nije uspjela proći prvu prepreku na WTA 1000 turniru u Miamiju, gdje ju je u dvoboju drugog kola odigranom u petak pobijedila Ruskinja Ana Kalinskaja (WTA - 115.) s 5:7, 6:2, 7:6 (4) nakon dva sata i 31 minute borbe.

Treći poraz 30-godišnje Martić

Bio je to treći poraz 30-godišnje Martić u prvom nastupu na WTA turnirima u 2021. te drugi poraz od igračice rangirane izvan sto najboljih, nakon što ju je u prvom kolu Australian Opena svladala Srpkinja Olga Danilović, tada 183. na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica je u prvom setu dvoboja s Kalinskajom povela s 3-1, ali je 22-godišnja Ruskinja nanizala tri gema i povela s 4-3. No, u završnici prve dionice, u posljednja tri gema, Kalinskaja je osvojila svega tri poena pa je Petra Martić stekla značajnu rezultatsku, a činilo se i psihološku prednost.

Ruskinja drugi set otvorila vodstvom 3-0

No, Ruskinja je drugi set otvorila vodstvom 3-0 i bila nedodirljiva na servisu. Još jednim 'breakom' u osmom gemu Kalinskaja je izborila odlučujući set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu se gotovo ponovio scenarij prvog seta. Martić je povela s 3:1, odigrala vrlo loš gem na servisu kad je Kalinskaja vratila zaostatak i izjednačila na 3:3. Kod vodstva 4:3 ruska tenisačica je imala i tri prilike za 'break' (0-40), ali se Martić izvukla serijom dobrih servisa i preciznih udaraca.

Kod 5-5 Martić je bila u prilici doći do servisa za meč, ali je propustila dvije 'break-lopte'. Martić je bez problema odvela meč u odlučujući 'tie-break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po četvrti put u karijeri izgubila prvi meč u glavnom ždrijebu Miami Opena

Najbolja hrvatska tenisačica ga je otvorila 'mini-breakom', ali je potom izgubila pet poena zaredom, tri na početnom udarcu, napravivši i jednu dvostruku pogrešku. Kalinskaja takvu prednost nije propustila. Asom je izborila tri meč-lopte (6-3), a realizirala je drugu, kad je Martić promašila forhend i po četvrti put u karijeri izgubila prvi meč u glavnom ždrijebu Miami Opena. Triput su to bili dvoboji prvog kola, a sada je kao 20. nositeljica bila slobodna u prvom krugu.

Martić je dvoboj završila s osam dvostrukih pogrešaka i samo tri iskorištene od 10 stvorenih prilika za 'break'. Iskoristila je samo 40 posto poena na drugom servisu te brojnim pogreškama pomogla svojoj suparnici na putu do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinskaja je treći put u karijeri uspjela pobijediti igračicu rangiranu među 30 najboljih te se u svom debiju u Miamiju probila do trećeg kola u kojem će joj suparnica biti 12. nositeljica Španjolka Garbine Muguruza.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo