NOVAK SE NAKON MEČA NAKLONIO VELIKOM FEDERERU: / 'Zbog toga mu svaka čast'

Image
Foto: Profimedia

Španjolčevim porazom u četvrtfinalu od Dominica Thiema, Đokoviću se otvorila prilika za povratak na "broj 1"

30.1.2020.
12:39
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković je po osmi put u karijeri izborio nastup u finalu Australian Opena, nakon što je u četvrtak u Rod Laver Areni u Melbourne Parku svladao Rogera Federera sa 7-6 (1), 6-4, 6-3 za dva sata i 18 minuta.

Sedmerostruki pobjednik prvog Grand Slam turnira u sezoni će se u nedjelju (9.30 sati) za svoj osmi naslov boriti protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu u petak (9.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokoviću je do 27. pobjede u 50 međusobnih obračuna s Federerom stigao preokretom u prvom setu, u kojem je 38-godišnji Švicarac vodio sa 4-1 i imao tri povezane break-lopte (0-40). Srpski tenisač je nadoknadio zaostatak 2-5 i bez pogreške odigrao tie-break.

Do kraja meča Federer je ostao bez prilike za break pa je Đoković sa po jednim oduzetim servisom u drugom i trećem setu po četvrti put pobijedio Švicarca u polufinalu na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ĐOKOVIĆ RAZBIO FEDERERA I UŠAO U FINALE: /

Švicarac krenuo furiozno, ali Nole je jednostavno predobar

Image
ĐOKOVIĆ RAZBIO FEDERERA I UŠAO U FINALE: /

Švicarac krenuo furiozno, ali Nole je jednostavno predobar

Svaka čast Rogeru

"Federer je jedan od moja dva najveća rivala kroz karijeru. Na puno sam Grand Slamova igrao s Rafom i Rogerom, tako da su njih dvojica napravili svleiku razliku u mom razmišljanju i koliko shvaćanju koliko zapravo treba za pobjedu. Sjećam se kad sam osvojio svoj prvi Grand Slam naslov ovdje, ali nakon toga bile su tri dosta teške godine za mene. Svaki put kad bih daleko dogurao na nekom turiniru, izgubio bih od nekog od ove dvojice. Trebalo je mnogo rada i vjere da bih mogao izazvati njih dvojicu na najvišem nivou“, rekao je Đoković nakon meča te dodao:

"Svaka čast Rogeru, što je izašao na teren i borio se, jer se vidjelo da ima problema s kretanjem", izjavio je nakon dvoboja Đoković koji će se u nedjelju boriti za svoj 17. Grand Slam trofej, a osmi trijumf na Australian Openu donio bi mu i povratak na čelno mjesto ATP ljestvice, koje mu je pred kraj prošle sezone preoteo Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolčevim porazom u četvrtfinalu od Dominica Thiema, Đokoviću se otvorila prilika za povratak na "broj 1".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo