NOVA ŠOKANTNA OPTUŽBA: / Federer je prevarom trijumfirao na Australian Openu! Ovo je navodni dokaz

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Trijumf Rogera Federera na Australian Openu našao se pod povećalom mnogih.

1.2.2017.
18:34
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Federer je s 35 godina i 174 dana postao prvi s minimalno pet naslova na tri Grand Slama, Australian Openu, Wimbledonu i US Openu i drugi najstariji pobjednik poslije Kena Rosewella koji je to bio s 37 godina i 62 dana.

TEŠKA OPTUŽBA KOJA JE ODJEKNULA TENISKIM SVIJETOM: ‘Roger Federer je varao u finalu Australian Opena’

Pojavile se kritike na Federerov račun

Međutim, nakon što je Švicarac nakon pet godina osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, ukupno osamnaesti u karijeri, pojavile su se kritike na Federerov račun. Pa je tako bivši slavni australski tenisač Pat Cash, nakon nedjeljnog Švicarčeva trijumfa (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3) na Australian Openu, kazao kako se ovogodišnji šampion služio prijevarama u finalu protiv Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer se našao na udaru komentara da je umiješan u, kako je to nazvano, “legalno varanje” zato što je početkom petog seta tražio i dobio medicinski time-out, u trenucima kad je Nadal bio u naletu. Pat Cash smatra kako je to od Federera bilo bezobrazno i podlo i kako je to prijevara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podloga dizajnirana za Federera?

"To je pogrešno, pogrešno i pogrešno. To je varanje, a dopušteno je. Legalno varanje, ali i dalje nije u redu”, rekao je ljutiti Cash uživo na BBC radiju tijekom meča Federera i Nadala.

Nakon toga, u teniskim krugovima pojavile su se priče kako su organizatori Australian Opena išli na ruku po mnogima najvećeg tenisača u povijesti ovog sporta, odnosno da su ga Australci favorizirali. Pitate se kako? Na način da su ubrzali podlogu što itekako odgovara Federeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je bilo onih koji su se tijekom turnira žalili da je podloga u Melbourenu bila prebrza, a na podlogu se žalio i Novak Đoković koji je, nakon slavlja protiv Fernanda Verdasca, kazao kako mu se čini da je podloga ove godine brža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U posljednje četiri godine tereni su brži za igru'

"U posljednje četiri godine tereni su brži za igru. Tako mi se čini", kazao je Đoković.

Toj tezi ide u prilog i činjenica da su se na ovogodišnjem Australian Openu dogodila dva velika iznenađenja. Prvo je bilo ispadanje Andyja Murraya u osmini finala turnira od Nijemca Mische Zvereva rezultatom 7-5, 5-7, 6-2 i 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo je bilo ispadanje Novaka Đokovića od 117. igrača svijeta, Uzbekistanca Denisa Istomina 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4. To se dogodilo u drugom kolu. Kritiku na podlogu dao je i trener Serene Williams, Patrick Mouratoglou kazavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost za tenisače koji imaju ravne udarce

"Podloga će ove godine biti brža na Australian Openu. To će biti prednost za tenisače koji imaju ravne udarce".

Direktor Australian Opena Craig Tiley odbacio je bilo kakve špekulacije o tome kako su organizatori išli na ruku Federeru, odnosno, da su tereni u Melbourne Parku bili ubrzani zbog Federera kojem to odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, SAEED KHAN
Image
Foto: AFP, SAEED KHAN

"To nije točno, to zaista nije točno. Pa u polufinalu smo imali neke od jako dobrih tenisača koji inače igraju dobro na brzim podlogama. Ako ljudi misle kako je teren bio dizajniran da odgovara jednom igraču, onda ću ima na to kazati da je Rafael Nadal imao puno uspjeha na zemljanoj podlozi, a na turniru je došao do finala. Stan također. Tako da ne, nije točno da se išlo na ruku Federeru", kazao je Craig Tiley čije riječi prenosi britanski tabloid Metro koji piše kako se u svlačionicama dosta razgovaralo o tome kako je podloga brza.

Haber demantirao Tileyja

"Nismo ništa mijenjali u dizajnu jer svake godine američkoj tvrtki California Products govorimo da pripreme podlogu istu kao prethodne godine", dodao je Tiley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Tileyja je putem Twittera demantirao Brett Haber, jedan od najboljih poznavatelja situacije u teniskom svijetu.

"Upravo je na kanalu 7 u Australiji pokazan podatak da je podloga na Rod Laver Areni ove godine brža nego centralni teren Wimbledona 2016. godine. Pa...", napisao je Haber na svom Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo