NIŠTA OD FINALA: / Müller bolji od Karlovića, Paviću naslov u parovima

Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD

Luksemburžanin Gilles Müller prvi je finalist ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u nizozemskom Hertogenboschu. U subotnjem je polufinalu nadigrao 37-godišnjeg Zagrepčanina Ivu Karlovića.

11.6.2016.
16:02
AFP, KENZO TRIBOUILLARD
VOYO logo

Müller je slavio sa 7-6 (5), 7-6 (4) u dvoboju odličnih servera u kojem nijedan od igrača nije uspio doći do prilike za oduzimanje servisa. Četiri godine mlađi Müller je za nijansu bio bolji u oba 'tie-breaka' te je po četvrti put u karijeri izborio mjesto u finalu ATP turnira. Samo jedan izgubljen poen na servisu u oba odlučujuća gema koštao je Karlovića drugog ovogodišnjeg poraza u polufinalu i ostavio ga bez prilike da se nađe u svom 15. finalu u karijeri.

Sjajna sezona Pavića i Venusa

U njihovom prvom međusobnom dvoboju Luksemburžanin je zabio jedan as više (22-21) od hrvatskog veterana, napravio manje dvostrukih pogrešaka (1-6), imao bolji postotak pogođenih prvih servisa (75-65) te osvojio više poena na reternu (15-8). Müller će u nedjeljnom finalu za svoj prvi naslov u karijeri igrati protiv boljeg iz dvoboja Amerikanca Sama Querreyja i Francuza Nicolasa Mahuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, hrvatski tenis nije ostao bez naslov na ovogodišnjem turniru na nizozemskoj travi. Za to se pobrinuo Splićanin Mate Pavić koji je u kombinaciji s Novozelanđaninom Michaelom Venusom trijumfirao na turniru parova. Za svoj peti zajednički naslov, a četvrti u 2016. godini, Pavić i Venus su u finalu nadigrali britansko-južnoafrički par i treće nositelje Dominica Inglota i Ravena Klaasena s 3-6, 6-3, 11-9, a u odlučujućem 'tie-breaku' su nadoknadili zaostatak od 2-5 te realizirali treću meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo