NI DVA SERVISA ZA MEČ NISU MU BILA DOVOLJNA: / Čilić izgubio od Struffa u Tokiju

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač upisao je još jedan šokantan poraz

2.10.2018.
11:39
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je bio postavljen za prvog nositelja ATP turnira serije 500 u Tokiju, zaustavljen je već u prvom meču odigranom u utorak, u kojem ga je sa 3-6, 6-4, 7-6 (1) svladao 56. igrač svijeta, Nijemac Jan-Lennard Struff.

Bio je to dvoboj propuštenih prilika za našeg tenisača koji je u trećem setu dvaput imao servis za plasman u drugo kolo, ali do meč-lopte nije stigao. Jedan 'break' bio je dovoljan Čiliću za osvajanje prvog seta. U drugom je kod 3-3 propustio dvije prilike za 'break', da bi servirajući kod 4-5 ostao bez poena, čime je 28-godišnji Nijemac uspio odvesti meč u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašavao break lopte, ali i dva puta servirao za meč

U njemu je Čilić prvo izvukao 15-40 u drugom gemu, a u petom došao do 'breaka' za 3-2. U sljedećem gemu je potvrdio 'break' i pritom spasio čak četiri 'break-lopte'. No, kad je trebao završiti meč, naš tenisač nije imao tu razinu koncentracije. Kod 5-4 je prvi put servirao za pobjedu i ostao na samo jednom poenu. 'Breakom' za 6-5 izborio je još jednu priliku za okončanje meča. U 12. gemu je imao 30-0, ali je potom izgubio četiri poena zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 'tie-breaku' je osvojio prvi poen na Struffov servis, da bi potom izgubio sljedećih sedam i oprostio se od nastupa u Tokiju, gdje je na prošla dva izdanja turnira bio polufinalist. Bio je to Marinov prvi meč nakon što je proslavio 30. rođendan, a na prvu pobjedu kao 30-godišnjak morat će pričekati do turnira Masters 1000 serije u Šangaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo