NEVIĐENI SKANDAL NA FINALU US OPENA: / Serena pukla, napala suca, pa se totalno slomila; 'Ti si lopov'

Image
Foto: AFP

Neviđeni skandal u finalu US Opena

9.9.2018.
10:39
AFP
VOYO logo

Mlada japanska tenisačica Naomi Osaka pobjednica je US Opena, nakon što je u kontroverznom finalu pobijedila svog idola iz djetinjstva Serenu Williams 6-2, 6-4.

Ključni trenutak dogodio se u drugom setu, kad je Serena Williams nazvala suca Alberta Ramosa lopovom i za to bila kažnjena gemom koji ju je na kraju stajao titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irish Times javlja kako je kaos započeo u drugom setu. Serena pri vodstvu 1-0 u gemu u kojem je Osaka servirala dobila upozorenje suca za "coaching".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gestikuliranje palčevima protumačeno kao šifre

Njezin trener Patrick Mouratoglou joj je nešto gestikulirao uzdignutim palčevima što je Ramos protumačio kao šifrirane savjete. Iznervirana Serena je u tom trenutku prišla sucu.

"Dignuo je palčeve u znak podrške. Mi nemamo nikakve tajne signale i znam da ti to možda ne znaš, ali to je istina. Nikad ne bih varala da pobijedim. Radije bih izgubila i samo želim da to znaš", rekla je Serena koja je ubrzo povela 3:1 i potpuno se vratila u meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruka pogreška na brejk-loptu

No u sljedećem gemu je napravila dvostruku pogrešku na brejk-loptu i od bijesa razbila reket i za to dobila kazneni poen budući da je već imala upozorenje. Serena je potpuno izgubila živce.

"Dignuo je palčeve u znak podrške. Mi nemamo nikakve tajne signale i znam da ti to možda ne znaš, ali to je istina. Nikad ne bih varala da pobijedim. Radije bih izgubila i samo želim da to znaš", rekla je Serena. Nakon toga ju je krenulo, povela je s 3-1, međutim, u četvrtom gemu ponovno je poludjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je napravila dvostruku pogrešku na brejk-loptu i od bijesa razbila reket i za to dobila kazneni poen budući da je već imala upozorenje. Serena je potpuno izgubila živce i krenule u verbalni obračun sa sucem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam varala, trener mi ništa nije govorio. Znam da je možda tako izgledalo, ali stvarno nisam, u redu? Kako možeš to reći? I molila bih te da mi se ispričaš. Duguješ mi ispriku! Nikad u životu nisam varala. Imam kćer i ovdje se borim i za njezina prava" govorila je Amerikanka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duguješ mi ispriku, ja nikad nisam varala u svom žvotu. Duguješ mi ispriku, zahtjevam ispriku. Nemoj mi se obraćati, ti si lopov", vrištala je Serena na suca. Publika je u tom trenutku negodovala...

'Ti si lopov'

Sudac Ramos je zastao na trenutak, kao da ga je zatekla svojom galamom i onda je Serenu, sukladno pravilima, nakon upozorenja i kaznenog poena kaznio i oduzimanjem gema pa je Osaka povela s 5-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je obje igračice do stolice, a Williams više nije imala živaca.

"Ti se šališ, ma mora da se šališ? Kao što sam rekla, ti si lopov jer si mi ukrao poen. A ja nisam prevarantica i rekla sam ti da mi se ispričaš", vikala je Serena i u tom trenutku zatražila izlazak supervizora i glavnog suca turnira na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena više nije mogla zadržati suze

Ramos je glavnom sucu turnira objašnjavao zašto je tako postupio, a Serena više nije mogla zadržati suze. Publika je u tom trenutku također izgubila živce, počela glasno zviždati. Osaka je u takvoj situaciji, odnosno u situaciji u kojoj je ona dominirala, iako je Serena imala svoje pokušaje, mirno meč privela kraju...

Guardian u svojem pisanju ističe kako Amerikanka optužuje kako se prema njoj sudac odnosio seksistički, točnije, kako je njegova odluka bila upravo takva i išla u tom smjeru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitava situacija odjeknula je i na društvenim mrežama. Neki ističu kako se ovdje radi o dvostrukim standardima, jer kad "žena galami, onda je emocionalno histerična, a kad muškarac napravi isto, onda stvar završi drugačija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnice ženskog spola uglavnom brane Serenu, tim više što je čitava situacija nekako otišla na priču o seksizmu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo