NADAL PROZVAO FEDERERA ZBOG POVLAŠTENOG STATUSA: / 'Znate da postoji jedan igrač...'

Image
Foto: AFP

Nadal se žali, nije bez razloga

20.1.2018.
16:47
AFP
VOYO logo

Uvjeti u kojima tenisači i tenisačice nastupaju na Australian Openu onakvi su za koje liječnici kazuju da je bolje ostati u kućama, ne izlagati se suncu i piti puno tekućine, no i na temperaturama koje često prelaze i 40°C vode se na prvom Grand Slam turniru sezone maratonski, višesatni mečevi. Igraju u takvim uvjetima svi, ili – gotovo svi.

Nije važno je li to pošteno

Osvrnuo se na povlašteni status Rogera Federera, a on spada u kategoriju tenisača za koje organizatori čuvaju večernji termin u kojem se nastupa u prihvatljivijim uvjetima, njegov vjerojatno najveći rival kroz cijelu karijeru Španjolac Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije razlika imati slobodan dan, igraš u istim uvjetima kao i tvoj suparnik. Moraš li igrati sljedećeg dana manje je važno jesi li odigrao meč u popodnevnom ili večernjem terminu, no postoje i oni koji češće igraju navečer", započeo je Nadal, a na direktan upit na koga misli kazao:

"Dugo ste ovdje, zar ne? Znate kao i ja da postoji igrač koji igra u večernjim satima dok drugi igraju u popodnevnim. Postoji televizija, prodaja ulaznica, postoje i igrači koji su ostvarili više od onih drugih. Zbog toga neki igraju u udarnom terminu a drugi ne. To je shvatljivo i nije pitanje je li to pošteno ili ne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer kaže da je lakše

Iako nije spomenuo njegovo ime, sasvim je jasno da je Nadal mislio na Federera. A sam prozvani na upit ima li privilegiran status na turniru kaže:

"Moguće. Ali ne odlučujem o tome ja. I nisam usamljen u toj priči. Ali drago mi je da nisam u ritmu večer-podne-večer iako me ne smeta da igram u popodnevnim satima. Nadam se da bih i u njima bio uspješan, jer želite li doći do kraja morate igrati u svim vremenskim uvjetima. No, naravno, pomaže igrati u večernjem terminu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo