NADAL OTPADA ZA POLUFINALE: / Španjolska ostala bez najboljeg igrača za Francusku

Image
Foto: AFP

Španjolska ostala bez Rafaela Nadala

9.9.2018.
11:59
AFP
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal će zbog ozljede koljena propustiti susret polufinala Davis Cupa protiv Francuske (od 14. do 16. rujna), objavio je u subotu, dan nakon što je Španjolac predao polufinalni meč US Opena, Španjolski teniski saveza (RFET).

NADAL ZBOG OZLJEDE PREDAO POLUFINALE US OPENA: No, pamtit će se trenutak nakon meča

'Rafael Nadal neće moći igrati susret protiv Francuske u Lilleu'

"Rafael Nadal neće moći igrati susret protiv Francuske u Lilleu. Zbog ozljede koljena koju je zaradio na US Openu neće moći igrati polufinale", izjavio je izbornik španjolske Davis Cup reprezentacije Sergi Bruguera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastavio sam kalendar prema svojim ciljevima, među kojima je Davis Cup. To je jedan od razloga zbog kojih nisam igrao na turniru u Cincinnatiju sredinom kolovoza. Jako sam žalostan što ne mogu pomoći reprezentaciji da se plasira u finale", objavio je Nadal na svom tweeteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ozljede u petak predao polufinalni meč

Španjolac je zbog ozljede u petak predao polufinalni meč Argentincu Juanu Martinu Del Potru koji je vodio 7-6 (7/3), 6-2 nakon dva sata igre.

Kao zamjenu za Nadala Bruguera je u reprezentaciju pozvao Alberta Ramosa, 52. tenisača svijeta, koji je u veljači s dvije pobjede u pojedinačnim mečevima u susretu protiv Velike Britanije osigurao Španjolskoj plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska do sada četiri puta osvajala Davis Cup

Španjolska je do sada četiri puta osvajala Davis Cup 2004., 2008., 2009. i 2011., a osim Ramosa u Lilleu će se za plasman u finale boriti Pablo Carreno (ATP-12.), Roberto Bautista (ATP-22.), Feliciano Lopez (ATP-63.)i Marcel Granollers (ATP-107.).

Francusku reprezentaciju, braniteljicu naslova, čine Lucas Pouille (ATP-17-), Richard Gasquet (ATP-25.), Benoît Paire (ATP-56.), Nicolas Mahut (ATP-131) I Julien Benneteau (ATP-60.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo