NADAL ODVEO SVOJU EKIPU DO NASLOVA PRVAKA: / Španjolska predvođena čudesnim Rafom glatko pomela Kanadu

Image
Foto: Profimedia

Španjolska je tako postala prvi pobjednik novog formata Davis Cupa

24.11.2019.
21:57
Profimedia
VOYO logo

Španjolska teniska reprezentacija po šesti put u povijesti pobjednik je Davis Cupa, nakon što je finalu novog formata ovog natjecanja povela protiv Kanade s nedostižnih 2-0.

Prvi bod za domaćina donio je Roberto Bautista pobjedom nad Felixom Auger-Aliassimeom sa 7-6 (3), 6-3, dok je pobjedu osigurao Rafael Nadal porazivši Denisa Shapovalova sa 6-3, 7-6 (7) pa meč parova nije bio potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je tako postala prvi pobjednik novog formata Davis Cupa, te nasljednik hrvatske reprezentacije koja je u zadnjem finalu porazila Francusku.

Španjolcima je to ujedno šesta titula nakon što su bili najbolji 2000., 2004., 2008., 2009., i 2011. godine. Od ove godine Davis Cup se igra po novoj formuli. Završni turnir traje tjedan dana, igra se u jednom gradu, a na njemu nastupa 18 reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the doubles quarter-final tennis match against Argentina's Leonardo Mayer and Argentina's Maximo Gonzalez at the Davis Cup Madrid Finals 2019 in Madrid on November 22, 2019., Image: 484365545, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Čudesni Rafa

Španjolska je na putu do naslova u skupini pobijedila Rusiju (2-1) i Hrvatsku (3-0), potom je u četvrtfinalu dobila Argentinu sa 2-1, u polufinalu Veliku Britaniju, a večeras i Kanadu.

Najzaslužniji za španjolsko slavlje bio je prvi tenisač svijeta Rafale Nadal koji je na završnom turniru odigrao osam mečeva, pet u singlu i tri u parovima i dobio svih osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal sada ima 32. uzastopne pobjede u Davis Cupu, a posljednji poraz u ovom natjecanju upisao je 2005. u paru s Felicianom Lopezom od Talijana Danielea Braccialija i Giorgia Galimbertija. Od šest španjolskih naslova u pet je sudjelovao i Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo