MEGASKANDAL POTRESA SVIJET TENISA: / Top 30 igrač namještao mečeve? Sudjelovalo čak 135 tenisača

Image
Foto: Profimedia

Sluačaj je komentirala i njemačka tenisačica Andrea Petković

16.12.2019.
21:41
Profimedia
VOYO logo

Ugledni njemački mediji ZDF i Die Welt tvrde kako se trenutno vodi istraga protiv jednog njihovog tenisača (inicijali su mu M. H.) ističu kako je u cijeli slučaj umiješana i zvijezda iz Top 30 koja je osvojila tri ATP naslova.

Istraga traje više od godinu dana, a u namještanju mečeva navodno su sudjelovali predstavnici Belgije, Francuske, SAD-a i Španjolske. No, vele kako je ideja stigla s Istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o mreži armenske mafije koja se masovno širi preko sedam zemalja u Europi. Vrlo su inteligentni i varaju na najvišem nivou. Oni imaju ljude koji su odgovorni za račune, koji peru novac i uspostavljaju kontakt s igračima", rekao je zamjenik javnog tužitelja Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu u pitanju samo igrači koji tako rješavaju svoju egzistenciju, ima ih dosta i koji su bili među 50 najboljih na svijetu", izjavio je tenisač Marco Trungelliti za Die Welt.

Sluačaj je komentirala i njemačka tenisačica Andrea Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam dosta igračica i igrača koje su kontaktirali. Uglavnom traže one igrače koji su iz siromašnijih zemalja."

Istražitelji si ovim informacijama mogu suziti izbor. Traži se optuženi iz Top 30, koji ima - tri ATP naslova, pa je računica ovakva. Matteo Berrettini ima tri naslova i čak je član Top 10 najboljih, a kriterije ispunjavaju i Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Benoit Paire, te Nikoloz Basilashvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo