Medugorje ovako nesto ne pamti: Marin docekan kao kralj!

Marin Cilic stigao je u utorak u popodnevnim satima u Medugorje, a prizor koji je zatekao pamtit ce cijeli zivot.

16.9.2014.
19:45
VOYO logo

Cilic je stigao u povorci u 'oldtimer' vozilu bez krova i odusevljeno je mahao sumjestanima, a u njegovoj pratnji su bili motoristi iz brojnih mjesta u Hercegovini.

Osvajaca US Opena je na platou ispred crkve Svetog Jakova u Medugorju docekao predsjedatelj Vijeca ministara Vjekoslav Bevanda i zupnik u Medugorju fra Marinko Sakota, a zajedno s njima bili su brojni duznosnici medu kojima je i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic i gradonacelnik Zagreba Milan Bandic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilic je nakon toga zajedno s obitelji sudjelovao u molitvi krunice na otvorenome iza Crkve Svetoga Jakova u Svetistu Kraljice Mira u Medugorju, te je citao poslanicu za vrijeme mise. Neposredno prije pocetka svete mise zupnik Sakota je rekao kako je danasnji dan malo drukciji, te je brojnim hodocasnicima iz vise zemalja svijeta pojasnio da je povod docek sumjestanina Marina Cilica.

"Osvojio nas je ljubavljaju, skromnoscu i jednostavnoscu. I mi se zelimo zahvaliti Bogu za sve sto se dogodilo. Za sve sto je prosao i za pobjede i za poraze. Zahvalimo Bogu i za sve sto smo mi prosli kroz zivot", rekao je fra Sakota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zavrsetka molitve krunice i svete mise, kojoj je nazocio zajedno s obitelji, brojnim prijateljima, duznosnicima i hodocasnicima, Cilicu je na improviziranoj bini pored crkve zupnik fra Marinko Sakota urucio darove, sliku Medugorja s Gospom i zlatnu krunicu, nakon cega se Cilic zahvalio na potpori.

"Zelim se zahvaliti svima koji su dosli u velikom broju i koji su bili potpora svih ovih godina. I kad je bilo dobro i kad je bilo tesko. Zahvala i mojim roditeljima. Bez njih zasigurno nikada ne bih uspio. I hvala Bogu i najdrazoj Gospi sto su mi pokazali put i pokazali ovaj dar", rekao je Cilic obracujuci se okupljenima nakon okoncanja svete mise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je posebno sretan sto je uljepsao trenutke svojim navijacima.

"Sretan sam ako sam uspio usreciti brojne druge. I nadam se da ce to biti jos puno puta u zivotu", rekao je "Ponos Hercegovine", kako je stajalo na natpisu kojim je u rodnom mjestu docekan Cilic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zupnik Sakota izrazio je zahvalnost Bogu zbog Marinovih talenata i opredjeljenja da bira istinske vrijednosti u zivotu te da su ljubav, ustrajnost i vjera bili kljucni u Marinovu zivotu.

"Trebamo pred Bogom razvijati svoje darove. Marinu je dao Gospodin mnogo darova. Najprije zivot u molitvi. Moliti to znaciti zivjeti s Bogom. Pozeljeli ste da sudjelujete u molitvi i misi i time poceli ovo slavlje vecera. To je potvrda da znate sto je stijena, a sto pijesak. To je i bit Medugorja", rekao je zupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je urucio prigodne darove i njegovoj majci Koviljki i ocu Zdenku.

Proslava se nastavila u Sportsko-rekreacijskom centru Corkov Dolac na kojoj se je Marin ponovno obratiti nazocnima, a nakon toga je uslijedio koncert Thompsona, Joleta i Tihe Orlica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo