IZBORNIK KRAJAN NAKON PORAZA OD AMERIČKOG PARA: / 'Nije presudila kvaliteta, imali su sreće'

Image
Foto: PIXSELL

Mate Pavić i Ivan Dodig nisu uspjeli pobjediti američki i par osigurati finale Davis Cupa već danas

15.9.2018.
21:19
PIXSELL
VOYO logo

"Ponosan sam što smo se vratili nakon 0-2 i imali smo šansu dobiti meč. Uživao sam i jako sam razočaran zbog poraza. Bila je dobra borba, dobar meč, oni su, na nesreću, na kraju pobijedili", rekao je povratnik u hrvatsku Davis Cup reprezentaciju, Splićanin Mate Pavić na konferenciji za medije nakon poraza od američkog para Mike Bryan - Ryan Harrison, kojim su Amerikanci još uvijek ostali u igri za finale.

Bez Mate Pavića u sastavu hrvatska reprezentacija je nanizala devet pobjeda, u dva od posljednja četiri meča naš se par vraćao nakon 0-2 u setovima do pobjede. Tako je bilo protiv Kolumbije u Bogoti, gdje su igrali Marin Čilić i Nikola Mektić, a tako su do pobjede protiv Kanađana Daniela Nestora i Vaseka Pospisila u Osijeku stigli Čilić i Ivan Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dream Team

Dolaskom Pavića Željko Krajan je dobio svoj "Dream Team", ali Hrvatska nije uspjela u dva dana slomiti Amerikance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je prihvatiti poraz kad imaš takvu kvalitetu, kad imaš takvu podršku. Treba čestitati Amerikancima. Nije presudila kvaliteta. Nekad je potrebno malo sportske sreće koju nismo danas imali. Možda se danas naplatilo što smo nekad dobivali takve mečeve u parovima. Vjerujem da će Mati, sad kad se vratio u momčad, ovo iskustvo koristiti za sljedeće mečeve", rekao je izbornik Željko Krajan.

Paviću i Dodigu nitko ne može prigovoriti da nisu ostavili srce na terenu. Opet, nitko ih ne može ni utješiti nakon poraza u meču u kojem su u rukama imali i prvi i drugi set, a oba su izgubili. Pavić je tako i u svom trećem nastupu u paru bez pobjede u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećaj je da su bili bolji

"Teško nam je pao poraz, jer mislim da smo bili bolji i kroz ta dva seta koja smo izgubili. Osjećaj je bio malo čudan, jer sam osjećao da smo bili bolji. Ponosan sam što smo se vratili nakon 0-2 i imali smo šansu dobiti meč. Sve je ovisilo o jednom poenu, dva poena. Jedan da je otišao na našu stranu, bilo bi sve drugačije", rekao je Pavić i posebno pohvalio hrvatske navijače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bilo jako emotivno za mene. Nekada je teško i kontrolirati emocije, s čime sam se borio kroz početak susreta. Atmosfera je bila spektakularna. Uživali smo svih pet setova, skoro pet sati. Žao mi je što nismo to mogli okruniti pobjedom."

Već prema običaju, Ivan Dodig se bacao po terenu, činio sve što je moguće, ponekad se činilo i više od toga, za svaki poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi su bili uz nas'

"Ovo je bilo nešto posebno u Zadru, pun stadion. Svi su bili uz nas", rekao je najiskusniji igrač naše reprezentacije te istaknuo kvalitetu Mike Bryana i Ryana Harrisona:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo svjesni da je bio vrhunski meč, nešto najbolje što se može vidjeti u parovima. Oni su vrhunski par, sigurno jedan od najtežih protiv kojih smo igrali. Šteta zbog publike i što Borna i Marin moraju biti spremni. Odigrali smo vrhunski meč, ali nije bilo realno očekivati da ćemo svaki dobiti. Još smo u dobroj poziciji, bit ćemo svi uz Marina i Bornu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće da će igrati Querrey

Željko Krajan zna koga će u nedjelju poslati po treći bod, ali nije siguran da će Čilić igrati protiv nominiranog Stevea Johnsona.

"Vjerujem da je lako moguće da stave Querreyja na mjesto Johnsona. Koga god da stave bit će težak meč, ali Marin je veliki favorit i iskusan u ovim situacijama. Zadnjih se godina često događalo da na 2-1 dobije taj meč. Zapravo, ne mora previše brinuti tko će biti s druge strane mreže", zaključio je hrvatski izbornik pokazujući koliko vjeruje u vođu ove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić će u nedjelju u 11 sati biti spreman odvesti Hrvatsku do pobjede na Višnjiku. Tko će biti s druge strane, saznat ćemo najkasnije sat vremena prije tog meča.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo