U TRI SETA

MARIN ČILIĆ PROŠAO U DRUGO KOLO KOLNA: Uz velike oscilacije u igri stigao do pobjede protiv Girona

U 2. kolu Čilić ide na Španjolca Alejandra Davidovicha Fokina, 71. na ATP ljestvici, s kojim se nije dosad sastajao

Hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je u 2. kolo ATP turnira u njemačkom Koelnu pobijedivši Amerikanca Marcosa Girona s 6-2, 4-6, 6-3 nakon dva i pol sata borbe.

Čilićev protivnik trebao je biti Livanac Richard Berankis, koji je u zadnji trenutak odustao od turnira, a kao “lucky loser” se Marinu suprostavio Giron, 90. igrač svijeta.

Čilić je lako dobio prvi set s 6-2 i činilo se da će lako do pobjede. No, u drugom setu su uslijedili problemi, Giron je napravio break za 0-1, Čilić ga vratio za 2-2, a u sedmom gemu Amerikanac ponovno oduzima servis Međugorcu, koji je potom tražio medicinsku pomoć. Kod 3-5 Čilić je spasio čak četiri set-lopte, ali je sljedeći gem izgubio bez dobivenog poena.

IVANIŠEVIĆU STIGLA IZNENAĐUJUĆA PODRŠKA: ‘Pogriješio je i ispričao se. Zabavno je što ismijavamo velikana koji je samo rekao što misli’

Pobjeda u prvom dvoboju

U trećem setu Marin radi break za 4-2, Giron vraća izgubljeni servis u sljedećem gemu, a Čilić ponovo oduzima servis Amerikancu za 5-3. Servirajući za meč, Čilić je spasio loptu za obrat i iskoristio prvu meč loptu za kraj dvoipolsatnog mučenja s Gironom. Čilić je imao 9 aseva i pet dvostrukih pogrešaka, samo 52 posto ubačaja prvoga servisa, pa je protivniku ponudio čak 18 lopti za obrat, od čega je spasio 15.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

U 2. kolu Čilić ide na Španjolca Alejandra Davidovicha Fokina, 71. na ATP ljestvici, s kojim se nije dosad sastajao.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr