Kakvo razbijanje! Hrvati su na ovo čekali od 1990.!

Marin Čilić novi je 'kralj Umaga'. Međugorac je u finalu pobijedio Španjolca Marcela Granollersa sa 6:4, 6:2 i tako postao prvi hrvatski tenisač nakon Goran Prpića 1990.

15.7.2012.
21:32
VOYO logo

Početak susreta pripao je španjolskom tenisaču koji je poveo s 4:2, a potom je uslijedio uragan Međugorca koji osvaja čak devet gemova u nizu do vodstva 6:4 i 5:0. U tim trenucima Granollers je samo nemoćno slijegao ramenima na sjajne Čilićeve udarce.

Prvi gem u drugom setu Španjolac je uzeo na vlastiti servis za 5:1, a onda je u već pomalo euforičnoj atmosferi na tribinama gdje je svoje mjesto zauzeo i prvi pobjednik turnira Goran Prpić, Marin neoprezno propustio 40-15. Na drugu meč loptu trebalo je samo na mreži lagano prebaciti loptu na polovicu Granollersa, no Čilićev volej završio je u mreži. U nastavku toga gema Granollers je napravio break, no odmah potom domaća se uzdanica pribrala, izborila tri meč-lopte na suparnikov servis i realizacijom druge došla do "posebne pobjede za sebe i turnir"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo četvrta pobjeda za Marina u pet međusobnih dvoboja protiv Granollersa, a ovim je prvi hrvatski reket došao do pobjeda na oba hrvatska ATP turnira. Dva je puta prije ovogodišnjeg Umaga slavio i na PBZ Zagreb Indoorsu.

"Bio je ovo poseban tjedan. Igrao sam odlično cijeli tjedan i na kraju okrunio pobjede. Ovo je posebna pobjeda za mene i nadam se za nastavak karijere. Hvala svima što ste došli danas i bodrili me. Ovo mi je da sam prvi put ove godine igrao u Hrvatskoj i nadam se da se vidimo sljedeće godine", rekao je Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo