US OPEN

LOŠ DAN ZA HRVATSKI TENIS: Nakon šokantnog poraza Čilića, Ćorić propustio naplatiti veliki uspjeh

Nakon što je u 2. kolu US Opena svladao Alexandera Zvereva, 4. nositelja posljednjeg Grand Slam turnira sezone i igrača kojem većina poznavatelja tenisa prognozira svjetski broj 1, hrvatski predstavnik Borna Ćorić završio je nastup u 3. kolu US Opena.

Bolji od Ćorića, koji se ovim porazom ‘naslonio’ na neočekivani poraz Marina Čilića koji sat ranije, bio je 31-godišnji južnoafrički predstavnik Kevin Anderson, inače 28. nositelj. Završilo je 6-4, 6-3, 6-2 za sat i 50 minuta borbe.

ŠOK ZA ČILIĆA: Najbolji hrvatski tenisač nakon 80 pogrešaka ispao u 3. kolu US Opena

 

Anderson se vrlo dobro snalazio na svom početnom udarcu, a na prvom servisu uzeo je 72 posto poena. Pridoda li se tome 84 posto poena koji su nakon njegova servisa otišla na njegovu stranu a da su trajala tri ili manje udarca, jasno je da je 28. nositelj djelovao sigurno i ubrzano na putu do svoje pobjede.

Uz 32 winnera, čak 22 više od Ćorića, dvanaest neobranjivih servisa (Ćorić samo dva) južnoafrički tenisač bio je dominantan tijekom cijelog meča kojeg je na svoju stranu počeo okretati breakom u desetom gemu prvog seta. Uzeo je Anderson Ćoriću ponovno servis kod 4-3 obranivši prije toga pet break-lopti na svom udarcu u petom gemu drugog seta. Ćoriću je Anderson u završnoj dionici meča dvaput uzeo servis za prolazak dalje i ogled protiv Paola Lorenzija.

Povratak na Net.hr