LEGENDA SVJETSKOG TENISA NAHVALILA HRVATE: / 'Već dugo su dobri, teško ih je pobijediti'

Image
Foto: AFP

Američki izbornik imao je samo riječi hvale za hrvatske tenisače nakon prvog dana Davis Cupa

14.9.2018.
19:10
AFP
VOYO logo

"Oni su dobri u tenisu. Već dugo su dobri. Znaju složiti dobru momčad, a kad imaju takvu kvalitetu, onda ih je teško pobijediti. Dokazali su to protiv nas, ali i protiv nekolicine drugih zemalja", istaknuo je američki izbornik Jim Courier u petak u Zadru, gdje je njegova reprezentacija u prva dva pojedinačna dvoboja ostala bez ijednog osvojenog seta.

Unatoč tome, Courier nije bio obeshrabren onime što su njegovi tenisači pokazali te polaže nadu u svoj par i nada se sličnom učinku kakav je imala pobjeda Marina Čilića i Ivana Dodiga nad braćom Bryan prije dvije godine u Portlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Parovi uvijek važni, ključan meč. Zadnji put smo ih trebali dokrajčiti, a pokrenuli smo njihovu lavinu i otvorili im put prema pobjedi. Nadamo se da možemo proizvesti takav efekt za našu reprezentaciju. Znamo koji je ulog, ali zato smo došli ovdje - boriti se za svaki poen. Veselimo se suboti", izjavio je Courier na konferenciji za medije na kojoj se pohvalno izrazio o debitantskom nastupu 20-godišnjeg Francesa Tiafoea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašavaju se preko parova

"Frances je igrao dobro, ali Marin je bio na razini. Frances je napravio dobru prilagodbu nakon što je zaostajao set i 'break', dobro se vratio u meč. Moglo se i zakomplicirati za Marina, ali Frances nije uspio zadržati prednost u tie-breaku. Ovo je dobro iskustvo za njega, koje će nam biti korisno u budućnosti. Bit će teško, ali nadamo se da ćemo mu dati još jednu priliku ovdje."

Zadovoljan je bio i Tiafoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi set i pol Čilić je bio na visokom nivou, vrlo opušten. Nakon toga sam pronašao svoj ritam i mislim da sam odigrao dobro sljedećih set i pol. Imao sam svoje prilike u trećem setu, odvesti ga i u četvrti, ali je on ostao čvrst", rekao je mladi tenisač i opisao svoje iskustvo debija u Davis Cupu.

"Bilo je nevjerojatno. Igrao sam protiv odličnog igrača i znao sam da će biti teško. No, doveo sam se u poziciju da produžim meč."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo