Kvitova osvojila WTA Championships

Češka tenisačica Petra Kvitova osvojila je WTA Championships u Istanbulu, turnir osam najboljih svjetskih tenisačica. U finalu je Kvitova pobijedila Viktoriju Azarenku 7:5,4:6,6:3.

31.10.2011.
11:11
VOYO logo

Treća tenisačica na svijetu tako je na pravi način kompletirala godinu u kojoj je osvojila prvi Grand Slam turnir u karijeri (Wimbledon). Bio je ovo šesti međusobni ogled ove dvije tenisačice, te četvrta pobjeda Kvitove. I to četvrta zaredom.

Finale u istanbulskoj dvorani je počelo sa strašnim nizom 21-godišnje Kvitove. Povela je s 5:0, ali je bjeloruska tenisačica kontrirala na isti način - i Azarenka je osvojila pet gemova zaredom. Potom je uslijedio novi kraći niz Kvitove od dva gema, ali prilično bitan jer je time strpala u džep prvi set (7:5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u tom je razdobolju Azarenka bila sigurnija na udarcu, a bolja igra joj je donijela 6:4 u drugom setu.

Ipak, kada se odlučivalo onda je opet Kvitova bila jedan korak ispred. Odmah na startu trećeg seta je napravila break, povela 3:0, te do kraja čuvala prednost. Treba reći da je u trećem setu Kvitova iskoristila jednu od dvije break-prilike, dok je Azarenka ostala kratka na svaku od svoje četiri šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvitova je u cjelokupnom meču osvojila tek pet poena više (97-92), ali treba reći da je u Istanbulu pet puta izašla na teren i svih pet puta pobijedila.

"Ovo je zbilja predivan kraj godine. Na početku 2011. definitivno nisam očekivala da ću biti tu gdje jesam. Bila sam izvan kruga trideset najboljih, ali se otvorilo i zbog toga sam presretna", rekla je Kvitova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo