KRAJ ZA 11. NA SVIJETU: / Sezona protkana ozljedama sad je za njega i službeno završena

Image
Foto: AFP

Bolovi su prejaki, ovo je bila jedina moguća odluka

3.10.2018.
15:11
AFP
VOYO logo

Najbolji belgijski tenisač, 27-godišnji David Goffin, prije vremena mora završiti s nastupima u ovoj sezoni, zbog višetjednih bolova u laktu, koji su ga već natjerali da otkaže sudjelovanje na turnirima u Tokiju i Šangaju.

"Bol se pojavila prije nekoliko tjedana i od tada se stanje pogoršalo. Sad imam više informacija o ozljedi, a radi se o koštanom edemu. Potrebno mi je najmanje mjesec dana za oporavak i sa žaljenjem moram objaviti da moram završiti sezonu", objavio je 11. tenisač na pojedinačnoj ATP ljestvici na svom službenom profilu na društvenoj mreži Instagram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goffin je u Cincinnatiju predao polufinalni meč Rogeru Federeru, nakon što je osvojio prvi set, a u drugom je bilo 1-1. Potom je Belgijac zaigrao na US Openu i dospio do osmine finala, prije nego što ga je u tri seta pobijedio najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je nakon dvoboja izjavio kako je primijetio da Goffin nakon prvog seta više nije jednako snažno servirao. Goffin je nakon nastupa u New Yorku imao trotjednu stanku, prije nego što je izgubio od Andyja Murraya meč 2. kola na turniru u Shenzhenu, što je, pokazalo se bio njegov posljednji nastup u 2018. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj sezoni Belgijac je ostvario učinak 28-16, nijednom nije došao do finala, a četiri puta je bio polufinalist (Montpellier, Rotterdam, Barcelona, Cincinnati) na ATP turnirima.

"Želim se dobro odmoriti i što prije početi s pripremama za novu sezonu", zaključio je Goffin u svojoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo