KRAJ PUTA ZA DONNU VEKIĆ: / Hrvatska tenisačica lomila rekete od bijesa, ali ipak ispala u 2. kolu

Image
Foto: Profimedia

U Zhuhaiju nastupa i Petra Martić koja će svoj prvi nastup u skupini Orhideja imati u četvrtak u devet sati protiv Amerikanke Madison Keys

23.10.2019.
14:03
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić i u svom je drugom nastupu na WTA Elite Trophy turniru u Zhuhaiju pretrpjela poraz, u susretu 2. kola skupine Azaleja bolja od 23-godišnje Osječanke bila je 19-godišnja Ukrajinka Dajana Jastremska sa 7-6 (6), 6-2 nakon sat i 35 minuta igre.

Vekić je tako u oba svoja nastupa u Zhuhaiju izgubila istim rezultatom, u utorak ju je sa 7-6, 6-2 nadigrala i Nizozemka Kiki Bertens, pa je Vekić okončala svoj nastup na posljednjem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Jastremske Vekić je propustila nekoliko prilika u prvom setu, kod rezultata 4-4 imala je dvije break-lopte, ali tada je mlada Ukrajinka odličnim napadom i smečom spasila prvu te servis winnerom drugu priliku naše igračice. U "tie-breaku" je Vekić stigla do dvije vezane set-lopte kod 6-4, ali tada je Jastemska svojim odličnim forhendma osvojila četiri poena zaredom i stigla do preokreta.

Lomila rekete

Vekić je na izmjeni strana svoju frustraciju izgubljenim prvim setom iskalila na reketu kojega je slomila, no to joj nije pomoglo u nastavku dvoboja. Prvi break u čitavom dvoboju ostvaren je u petoj igri kada je Jastremska odličnim napadom forhendom realizirala "break-loptu" za vodstvo 3-2, a nakon što je Vekić u sljedećoj igri propustila šansu za povratak u dvoboj promašenim bekhendom na reternu kod "break-lopte" bilo je jasno kako više nema povratka za Osječanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zhuhaiju nastupa i Petra Martić koja će svoj prvi nastup u skupini Orhideja imati u četvrtak u devet sati protiv Amerikanke Madison Keys. U toj je skupini još Kineskinja Saisai Zheng. U prvom dvoboju te skupine u utorak Zheng je nadigrala Keys sa 6-4, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo