KATASTROFA, ČILIĆ OPET IZGUBIO OD SVOG KRVNIKA: / Evo što sada Hrvatskoj treba za prolaz u četvrtfinale

Image
Foto: Profimedia

Ovo je bio četvrti međusobni susret između argentinskog tenisača, 25. na ATP ljestvici, i Čilića i treća pobjeda Pelle.

8.1.2020.
12:14
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u srijedu u prvom susretu 3. kola skupine ATP kupa koji se igra u Sydneyu, bolji od njega je sa 7-6, 6-3 bio Argentinac Guido Pella koji je tako Argentinu doveo u vodstvo 1-0. Čilić je dobro otvorio meč, uzeo je servis suparniku za vodstvo od 3-1 i nakon svog servisa vodio je 4-2. No nakon toga, Argentinac osvaja svoj servis i uzima servis Čiliću, izjednačuje i set odlazi u tie-break u kojem je bolji Pella.

U drugom setu Pella uzima servis Čilću za 4-2 i prednost ne ispušta do kraja. U meču koji je trajao sat i 54 minute Čiliću nije pomoglo ni 12 aseva. Pella ih je servirao četiri. Čilić je bio bolji na prvom servisu, no Pella je više poena realizirao na drugom servisu. Ovo je bio četvrti međusobni susret između argentinskog tenisača, 25. na ATP ljestvici, i Čilića i treća pobjeda Pelle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

FLUSHING NY- AUGUST 21: Marin Cilic on the practice court at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 21, 2019 in Flushing Queens., Image: 466650705, License: Rights-managed, Restrictions: **Not for sale in: USA, Brazil, Mexico,**, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Capital pictures

Što treba za prolaz?

Drugi meč u skupini igraju Borna Ćorić i Diego Schwartzman (28.-ATP) i to će biti njihov četvrti međusobni ogled, a u prijašnja je tri dva puta slavio hrvatski tenisač.

U posljednjem kolu Hrvatska će igrati protiv Argentine, a dvoboj je na rasporedu u srijedu, s početkom u 7.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prva dva susreta u skupini E pobijedila, najprije Austriju sa 3-0, a onda i Poljsku sa 2-1, dok je Argentina nakon slavlja nad Poljskom izgubila 1-2 od Austrije. Hrvatski m tenisačima je za prvo mjesto potrebna pobjeda, a u slučaju zatvaranja kruga tri reprezentacije s učinkom 2-1 (Austrija, Argentina, Hrvatska) odlučivat će prvo veći broj pobjeda u singlu i paru, dok je drugi kriterij veći postotak pobjeda u odigranim mečevima. Hrvatska reprezentacija do sada ima odličan učinak od pet pobjeda iz šest mečeva i u najboljoj je poziciji u skupini za osvajanje prvog mjesta.

Ukoliko prođe u četvrtfinale Hrvatsku čeka Rusija koja je pobijedila Norvešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo