KAD MU JE GLAVA NA MJESTU, MALO JE ONIH KOJI GA MOGU POBIJEDITI: / Kyrgios slomio Zvereva i uzeo Acapulco

Image
Foto: AFP

Sjajni Australac ima problema sa samokontrolom na terenu, ali kad se smiri malotko ga može pobijediti

3.3.2019.
10:44
AFP
VOYO logo

Australski tenisač Nick Kyrgios svladao je Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-3, 6-4 i osvojio pobjednički trofej na ATP turniru serije 500 u Acapulcu, gdje je nekoliko sati prije Kineskinja Yafan Wang svladala Amerikanku Sofiju Kenin sa 2-6, 6-3, 7-5 i osvojila svoj premijerni WTA naslov.

Kyrgios je do svog petog naslova u karijeri, a prvog nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Brisbaneu stigao pobijedivši trojicu igrača iz Top 10. Osim Zvereva u finalu, 23-godišnji Australac je u 2. kolu svladao Rafaela Nadala spasivši tri meč-lopte, potom u četvrtfinalu nadigrao Stana Wawrinku da bi u polufinalu pobijedio Johna Isnera te tako osvojio 500 bodova i 367.630 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedila Donnu pa uzela i turnir

Australac će na novoj ATP ljestvici skočiti za 41 mjesto i u ponedjeljak biti 31. tenisač svijeta. Alexanderu Zverevu za utjehu ostaje naslov koji je osvojio u paru sa starijim bratom Mischom. U finalu su svladali američko-novozelandski par Krajicek - Sitak sa 2-6, 7-6 (4), 10-5.

U konkurenciji tenisačica 24-godišnja Yafan Wang, koja je u polufinalu zaustavila našu Donnu Vekić, u meču za naslov je preokrenula zaostatak od 2-6, 0-2 protiv 20-godišnje Amerikanke Sofije Kenin koja je tako ostala na jednom pobjedničkom trofeju osvojenom ove godine u Hobartu. Yafan Wang je u prvom finalu osvojila premijerni naslov, što će joj donijeti uspon do 49. mjesta na WTA ljestvici, na kojoj će se prvi put u karijeri naći među 50 najboljih tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo