IVAN DODIG U POLUFINALU: / 'Podsjeća me ovo na moje najljepše dane, kad sam igrao na vrhunskom nivou'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivan Dodig nastavio je pobjednički pohod na Croatia Openu svladavši u petak prvog nositelja turnira i 14.

21.7.2017.
19:37
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dodig je agresivnom igrom razoružao renomiranog suparnika. Kod 5-2 u prvom setu propustio je dvije set-lopte i dopustio Goffinu povratak do 5-5. No, kad je Belgijac servirao za 'tie-break' prvog seta Dodig je novim oduzimanjem servisa došao do prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAD JEDNOM SMRKNE…: Ruski tinejdžer iskoristio Ćorićevo odustajanje za veliku pobjedu u Umagu

Naš je 32-godišnji tenisač na novi 'break' čekao do četvrtog gema drugog seta. Goffin je u sljedećem gemu vratio zaostatak, ali Ivan je četvrtim 'breakom' u meču osigurao servis za plasman u polufinale. U tom je gemu favoriziranog Belgijca ostavio na samo jednom poenu te prvi put nakon Tokija 2013. godine, a osmi put u karijeri izborio mjesto u polufinalu ATP turnira.

'Tijelo je zasada izdržalo. Sve mi je išlo od ruke'

"Podsjeća me ovo na moje najljepše dane, kad sam igrao na vrhunskom nivou. Svjestan sam da je moj tenis još uvijek na dobrom nivou. Tijelo je zasada izdržalo. Sve mi je išlo od ruke. To je taj tenis, nepredvidljiv. Zato ga volimo", prokomentirao je Dodig za Hrvatsku televiziju ovu veliku pobjedu ostvarenu na stadionu Gorana Ivaniševića u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

21.07.2017., Umag - 28. Plava laguna Croatia Open Umag. David Goffin (BEL) - Ivan Dodig (CRO). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivan Dodig je postao šesti hrvatski tenisač koji se probio do polufinala na Croatia Openu. Prije njega to je uspjelo Goranu Prpiću i Goranu Ivaniševiću, pobjedniku i finalistu prvog izdanja umaškog turnira 1990. godine, Ivanu Ljubičiću, Željku Krajanu i Marinu Čiliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodigov kum jedini Hrvat s oba trofeja na hrvatskim ATP turnirima

Dodigov kum Čilić, jedini je naš tenisač koji je uspio osvojiti oba trofeja na hrvatskim ATP turnirima, na Croatia Openu (2012.) i, nažalost, ugašenom Zagreb Indoorsu (2009, 2010, 2013. i 2014.). Ivan bi se mogao pridružiti Marinu, uspije li ostvariti još dvije pobjede u Stella Marisu, s obzirom da je jedini pojedinačni ATP naslov u karijeri osvojio upravo u Zagrebu 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mjesto u finalu Ivan će se boriti protiv boljeg iz dvoboja branitelja prošlogodišnjeg naslova, Talijana Fabija Fogninija, i Rusa Andreja Rubljeva, koji je u turnir ušao zahvaljujući odustajanju ozlijeđenog Borne Ćorića.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Umag - četvrtfinale

IVAN DODIG (HRV) - David Goffin (Bel/1) 7-5, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo