Incident u Australiji: Zaštitari spašavali Đokovića i Murrayja!

Tijekom velikog nedjeljnog finala Australian Opena u konkurenciji tenisača između Novaka Đokovića i Andyja Murrayja došlo je do kratkotrajnog prekida meča koji su prouzročili navijači.

Tijekom drugog seta nekoliko je navijača uspjelo uletjeti na teren slavne Rod Laver Arene i uspjelo prekinuti meč. Navijači su na tribinama razvili politički transparent na kojem je stajalo “Australija otvorena za izbjeglice, zatvorite Manaus”.

Reakcija zaštitara bila je pravovremena i incident se nije razmahao, te su navijači izneseni sa terena. U pitanju je kamp za izbjelige smještenom na otoku Manausu u Papua Novoj Gvineji. Zaštitatri su isto tako munjevitom brzinom okružili obojicu protagonista velikog finala, te oni niti u jednom trenutku nisu bili u opasnosti.

“Dvoje ljudi je uhićeno zbog invazije na teren tijekom drugog seta muškog finala. Osiguranje je reagiralo trenutno. Oboje su uklonjeni brzo uz minimalno ometanje igre”, stoji u službenom priopćenju organizatora Australian Opena.

Podsjećamo, u samom finalu Đoković je slavio protiv Murrayja sa 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 6:0 i osvojio svoj peti naslov na Australian Openu.

Povratak na Net.hr