HRVATSKI VETERAN NE POSUSTAJE: / Drugi put ove godine u polufinalu!

Po drugi put u karijeri Ivo Karlović probio se do polufinala ATP turnira u američkom Delray Beachu nakon što je u četvrtfinalu sa 6:2, 7:6 (4) nadigrao domaćeg tenisača Stevea Johnsona.

21.2.2015.
10:30
VOYO logo

Karlović je odlično započeo dvoboj protiv deset godina mlađeg suparnika koji ga je svladao u njihova prethodna dva međusobna dvoboja, te je s dva breaka vrlo brzo osvojio prvi set. U drugoj dionici Johnson se pokazao znatno opasnijim, stvorio je četiri prilike za break, ali 35-godišnji Zagrepčanin mu nije dopustio da dođe do prednosti spasivši sve četiri break-lopte u drugom setu, od kojih su dvije u 12. gemu bile i set-lopte.

Karlović je prethodna dva dvoboja s Johnsonom izgubio u tie-breaku trećeg seta, pa se pobrinuo da mu se nešto slično ne dogodi u Delray Beachu tako što je do pobjede došao u tie-breaku drugog seta u kojem je Amerikanac osvojio samo dva od pet poena na servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je dvoboj završio sa 17 asova, što mu je najmanje u dosadašnja tri nastupa na turniru. Brownu je zabio 23, a Kokkinakisu 21. No, za to postoji i opravdan razlog - vrlo hladno vrijeme.

"Nije bilo lako kretati se ni biti agresivan, jer je bilo jako hladno. U početku sam stvarno igrao dobro. Bio je to jedan od mojih najboljih setova. Onda je on počeo igrati bolje i sretan sam što sam u tie-breaku došao do pobjede", izjavio je Karlović koji će u svom drugom polufinalu ove sezone igrati protiv Francuza Adriana Mannarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mannarino je u četvrtfinalu s 3:6, 6:1, 6:1 nadigrao Tajvanca Yen-Hsun Lua. Karlović je pobijedio Francuza u njihovom jedinom međusobnom dvoboju, prije dvije godine u četvrtfinalu turnira u Bogoti, gdje je 29. tenisač svijeta osvojio posljednji od svojih pet naslova. Pobjedom nad Mannarinom Karlović bi izjednačio svoj najbolji rezultat u Delray Beachu, gdje ga je prije pet godina u finalu pobijedio Latvijac Ernests Gulbis. Dvoboj Karlovića i Mannarina na programu je u noći sa subote na nedjelju, ne prije dva sata ujutro po hrvatskom vremenu.

U drugom polufinalu sastat će se australski Hrvat Bernard Tomic i Amerikanac Donald Young.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo