HRVATSKA U POLUFINALU DAVIS CUPA! / Tenisači svladali Amerikance u Portlandu nakon povijesnog preokreta

Image
Foto: Screenshot
18.7.2016.
7:19
Screenshot
VOYO logo

Nakon što je najbolji hrvatski tenisač hladnokrvno u tri seta sa 7-6 (9), 6-3, 6-4 svladao Johna Isnera i izjednačio na 2-2, pobjednički bod donio je Borna Ćorić, koji je nakon trosatne bitke svladao Jacka Socka sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. Tako je Hrvatska postala četvrta nacija koja je protiv najtrofejnije Davis Cup reprezentacije u povijesti uspjela okrenuti zaostatak od 0-2 nakon prvog dana. To je pošlo za rukom Australcima 1939. godine, Italiji 1960. i Švedskoj 1994.

Image
BORBA ZA POLUFINALE: /

Čilić dominatno slavio protiv Isnera, sve je sad u Ćorićevim rukama

Image
BORBA ZA POLUFINALE: /

Čilić dominatno slavio protiv Isnera, sve je sad u Ćorićevim rukama

Ni u četvrtom pokušaju reprezentacija SAD-a nije uspjela svladati Hrvatsku. Za trijumf im nije bilo dovoljno 2-0 nakon prva dva pojedinačna dvoboja. Hrvatska Davis Cup reprezentacija je u svojoj 24-godišnjoj povijesti prvi put kreirala ovakav preokret koji joj je treći put donio plasman u polufinale, a prvi put nakon 2009. godine. Borna Ćorić je drugi meč zaredom donio pobjednički bod u petom, odlučujućem meču, jer je u Portlandu ponovio ono što je u ožujku napravio protiv Belgije u Liegeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je sjajno otvorio meč protiv Jacka Socka i 'breakom' na početku dvoboja Amerikanca stavio u potpuno podređeni položaj. Sve do servisa za set Ćorić je izgubio jedan poen na početnom udarcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada je prvi put napravio nekoliko povezanih pogrešaka i dopustio Socku da dođe do prilike za 'break'. No, izvukao se u toj situaciji i s još dva poena u nizu osvojio prvi set. Na otvaranju drugog imao je tri prilike za 'break' i činilo se da će nastaviti u istom tempu kojim je odigrao prvu dionicu dvoboja. No, Sock se izvukao, ali to je bio tek prvi od tri gema u kojima je Amerikanac opasno 'visio'.

Sve se ponovilo u trećem gemu, a još je više iskušenja prošao u sedmom, nakon što je napravio 'break' za 4-2. Sock je u tom gemu spasio još pet 'break-lopti', ukupno 11 u drugom setu koji je pretvoren u set propuštenih prilika Borne Ćorića. Sock je nakon 11 minuta borbe zadržao servis za 5-2 te dva gema poslije, nakon 52 minute igre, osvojio drugu dionicu dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić servirao jednu od najslađih pobjeda u karijeri

Početak trećeg seta ponovno je pripao 19-godišnjem Zagrepčaninu. Za razliku od drugog seta, u ovom je došao do 'breaka' i na početku poveo 3-0. No, dopustio je Socku povratak do 3-2, ali mu je još jednom oduzeo servis i tu prednost uspio zadržati. Nakon 130 minuta igre Borna Ćorić je doveo Hrvatsku na set od polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I četvrti set je Ćorić otvorio 'breakom' pa odmah izgubio prednost. No, nije dopustio Socku da zajaše val samopouzdanja i kreira preokret kao što je to u petak učinio protiv Marina Čilića.

Ćorić je imao pravi lijek za Sockovu igru. Bio je strpljiv, precizan i znao je čekati pogodne trenutke za napad ili na pogrešku suparnika. Odlučujući 'break' u četvrtom setu bio je onaj za 5-4 nakon kojeg je najmlađi član naše reprezentacije bez izgubljenog poena odservirao za jednu od najslađaih pobjeda u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u polufinalu, koje je na rasporedu od 16. do 18. rujna ugostiti Francusku. Bit će to prvi meč naše reprezentacije na domaćem terenu nakon tri godine i šest uzastopnih gostovanja. U drugom polufinalu će branitelj naslova Velika Britanija biti domaćin Argentini.

I prijašnja dva polufinala Hrvatska je odigrala na domaćem terenu. Ivan Ljubičić i Mario Ančić su 2005. godine na putu prema naslovu u polufinalu svladali Rusiju na splitskim Gripama. Četiri godine poslije na zemlji u porečkoj Žatiki su Tomaš Berdych i Radek Štepanek Češku odveli u finale preko Marina Čilića i Ive Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis Cup. četvrtfinale:

SAD - Hrvatska 2-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jack Sock (SAD) - Marin Čilić (Hrv) 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 6-4 John Isner (SAD) - Borna Ćorić (Hrv) 6-4, 6-4, 6-3 Ivan Dodig/Marin Cilic (CRO) - Bob Bryan/Mike Bryan (SAD) 6-2, 2-6, 6-2, 6-4 Marin Čilić (Hrv) - John Isner (SAD) 7-6 (9), 6-3, 6-4 Borna Ćorić (Hrv) - Jack Sock (SAD) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo