BRAVO, DEČKI!

HRVATI SE NAKON POVIJESNOG MEČA IZ AMERIKE VRAĆAJU S VREĆAMA DOLARA: ‘Bio je to sjajan turnir i prvo hrvatsko finale’

Hrvatski dvojac osvojio je velike nagrade nakon ovog finala. Mate Pavić kao pobjednik osvojio je 400 tisuća dolara, dok će Mekta kući otići sa 160 tisuća “zelenbača”

Hrvatski tenisač Mate Pavić osvojio je naslov pobjednika US Opena u muškim parvima nakon što je u četvrtak u finalu, poslije sat vremena i 32 minute igre, zajedno s Brazilcem Brunom Soaresom pobijedio hrvatsko-nizozemsku kombinaciju koju su činili Nikola Mektić i Wesley Koolhof.

Paviću je ovo bio četvrti Grand Slam u karijeri, drugi u muškim parovima, dok je Mektić prvi put ušao u finale Grand Slama. dosada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

“Imali smo dosta samopouzdanja, bilo je teških mečeva i nakon što smo to prošli, na početku turnira, igrali smo sve bolje. Veliki turnir, sjajan turnir, prvo hrvatsko finale. Odličan tjedan i veselim se nastavku sezone, sljedećoj godini”, rekao je Mate Pavić nakon što je zasluženo osvojio naslov.

MATE PAVIĆ OSVOJIO JE US OPEN NAKON HRVATSKOG FINALA: Ovo se nije dogodilo nikad u povijesti Grand Slama

Velika zarada

Hrvatski dvojac osvojio je velike nagrade nakon ovog finala. Mate Pavić kao pobjednik osvojio je 400 tisuća dolara, dok će Mekta kući otići sa 160 tisuća “zelenbača”.

Posljednji Hrvat koji je osvojio US Open u konkurenciji muških parova bio je Nikola Pilić prije točno 50 godina.

Povratak na Net.hr