Nemoguće: Teško je povjerovati što se dogodilo hrvatskom tenisaču

Hrvatski tenisač Ivan Dodig propustio je čak osam meč-lopti u dvoboju 2. kola ATP turnira u Kuala Lumpuru protiv Pabla Cuevasa, pa se Urugvajac pobjedom 3:6, 7:5, 7:5 probio u četvrtfinale.

24.9.2014.
10:29
VOYO logo

Dvoboj koji je trajao dva sata i 45 minuta bio je prepun preokreta, a Dodig je u sva tri seta hvatao break zaostatka. Cuevas je u prvom setu poveo 3:1 na što je Dodig odgovorio serijom od pet osvojenih gemova. U drugom je setu Urugvajac vodio čak 5:1, Dodig stigao do 5:5, ali izgubio sljedeća dva gema.

Cuevas je i u odlučujućem setu vodio 3:1, prije nego li je Dodig odlučio reprizirati scenarij iz prve dionice meča. No, na kraju se to nije dogodilo zahvaljujući još jednom nevjerojatnom obratu. Dodig je prvo propustio tri meč-lopte kad je Cuevas bio na početnom udarcu pri vodstvu hrvatskog tenisača 5:3. U desetom gemu Dodig je poveo 40-15, ali se Urugvajac izvukao i iz te situacije i stigao do izjednačenja. Imao je hrvatski Davis Cup reprezentativac još tri prednosti, još tri mogućnosti kao pobjednik završiti ovaj dvoboj, ali su njegove lopte završavale ili u mreži ili izvan granica igrališta, a ni servis ga u tim trenucima nije baš najbolje služio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je po sedmi put u meču izgubio servis, Dodig je do kraja meča osvojio tek jedan poen i tako propustio veliku priliku da se po treći put ove godine probije do četvrtfinala na ATP turnirima u pojedinačnoj konkurenciji, što mu je u 2014. uspjelo samo u Zagrebu i Marseilleu.

Bio je to drugi međusobni dvoboj Dodiga i Cuevasa i druga pobjeda urugvajskog tenisača koji je slavio i 2009. u Umagu, gdje je ove godine postao iznenađujući pobjednik turnira na kojem se do glavnog ždrijeba probio iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo