FINALE NOVOG FORMATA NATJECANJA IGRAT ĆE SE U EUROPI: / Šef ITF-a sve objasnio

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Proučavamo kandidature Lillea i Madrida. I 2020. godine će finalni turnir biti održan u Europi'

7.8.2018.
19:31
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Francuski Lille i španjolska prijestolnica Madrid kandidati su za domaćinstvo finalnog turnira Davis Cupa 2019. godine, bude li većina članova Skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF) 16. kolovoza, na redovitom godišnjem zasjedanju kojem je domaćin Orlando, dala svoj glas za novi format, otkrio je predsjednik ITF-a David Haggerty francuskoj agenciji AFP...

VELIKI HRVATSKI OKRŠAJ U TORONTU: Ćorić pokušava prekinuti crni niz protiv najboljeg hrvatskog tenisača

"Proučavamo kandidature Lillea i Madrida. I 2020. godine će finalni turnir biti održan u Europi", rekao je Haggerty koji je uvjeren da će skupštinari podržati prijedlog o promjeni formata natjecanja koje ima tradiciju dugu 118 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novi format je u skladu s onim što je Igračko vijeće ATP-a predložilo još u rujnu 2016. godine", iznio je Haggerty jedan od najjačih aduta.

Naime, igrači su mahom podržali ideju koju je predstavila investicijska grupa Kosmos, predvođena španjolskim nogometnim reprezentativcem Gerardom Piqueom, a prema kojoj bi se završnica Davis Cupa održavala na jednom mjestu, u tjednu pred kraj studenog, s nagradnim fondom od 20 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITF je također dobio potporu tri Grand Slam turnira (Wimbledon, US Open i Roland Garros), a izostala je podrška Australian Opena i Australskog teniskog saveza, koji bi od siječnja 2020. godine trebali organizirati Svjetsko momčadsko prvenstvo, konkurentno natjecanje pod ingerencijom ATP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo