Federer odigrao 1000. meč u karijeri!

Švicarski tenisač Roger Federer lako se plasirao u polufinale Australian Opena pobjedom protiv Argentinca Juana Martina del Potra.

24.1.2012.
14:43
VOYO logo

Bio je to njihov prvi međusobni ogled na nekom Grand Slam turniru od finala US Opena 2009. godine kada je slavio Del Potro. Federer je iskoristio pet od osam break-lopti, dok je spasio pet od šest break-prilika Del Potra na svoj početni udarac. Imao je Švicarac više winnera (38-20), manje neforsiranih pogrešaka (22-27) i lakše nego li se očekivalo stigao je do osme pobjede u desetom međusobnom meču. U prvom je setu drugi, odlučujući break napravio u desetom gemu, a u preostala dva seta ranim je breakovima ugasio svaku nadu Argentincu.

U Melbourne Parku Federer je tako dogurao do polufinala i devetu uzastopnu godinu, a popravio je svoj omjer u karijeri na 814-186. Isto tako, postao je prvi tenisač s trideset ili više godina na leđima u polufinalu Australian Opena nakon Andrea Agassija kojem je to uspjelo 2004. godine kada je imao 33 godine i 278 dana. U polufinalu će Federer igrati protiv Rafaela Nadala koji je za četiri sata i 16 minuta igre pobijedio češkog tenisača Tomaša Berdycha 6:7(5), 7:6(6), 6:4, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo