Početak iz snova! Hrvatska krenula pobjedom u Fed kupu protiv Izraela

Hrvatske tenisačice pobjedom protiv Izraela su počele nastup na turniru Prve skupine Fed kupa u Budimpešti, nakon što su u susretu 1. kola u grupi pobijedile u oba pojedinačna meča.

4.2.2015.
21:28
VOYO logo

Ana Konjuh je očekivano bez problema bila bolja od 1100. igračice s WTA liste Keren Shlomo 6-3, 6-0, a potom je na nedostižnih 2-0 prednost podigla Donna Vekić, svladavši u napetom i do kraja neizvjesnom meču Juliju Glushko sa 6-1, 6-7 (6), 7-5.

Konjuh je samo u prvih nekoliko gemova bila suočena s ozbiljnim otporom, no kako je meč dalje odmicao razlika u kvaliteti bila je sve izraženija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je, pak, krenula sjajno, no stvari su se počele komplicirati u završnici drugog seta. Donna je kod 4-5 spasila četiri set lopte, potom još dvije u tie-breaku, no set ipak nije osvojila. U trećoj dionici je Glushko, 146. na WTA listi, povela 4-2, no potom je došlo do preokreta.

Vekić je propustila servis za meč kod 5-4, a onda zaključila susret iskoristivši petu meč loptu kod 6-5, u gemu u kojem je nakon vodstva 40-0 morala spašavati dvije break lopte. Još je ostao dvoboj parova, koji, međutim, ne može utjecati na odluku o pobjedniku ovog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak se natjecanje nastavlja, kad će suparnik Hrvatskoj biti Latvija, koja je nakon pojedinačnih mečeva u srazu s Belgijom gubila 0-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo