LUDI POLUFINALNI DVOBOJ PREKINUT KOD VODSTVA ĐOKOVIĆA: / Dva sata i 54 minute trajala je borba dvojice majstora

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Dva sata i 54 minute trajala je borba dvojice bivših wimbledonskih pobjednika

14.7.2018.
8:00
AFP
VOYO logo

Novak Đoković i Rafael Nadal morali su prekinuti drugi polufinalni dvoboj na ovogodišnjem Wimbledonu, nakon što je srpski tenisač osvojio 'tie-break' trećeg seta i poveo sa 2-1 u setovima, a nastavak će uslijediti u subotu.

Dva sata i 54 minute trajala je borba dvojice bivših wimbledonskih pobjednika, ali to nije bilo dovoljno kako bismo dobili suparnika Južnoafrikancu Kevinu Andersonu u nedjeljnom finalu. Nadal može žaliti za tri propuštene set-lopte u odlučujućem gemu trećeg seta, koji je na kraju osvojio Đoković sa 11-9 i stigao na jedan set od plasmana u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je odigran pod krovom centralnog terena i umjetnom rasvjetom, jer je započeo tek iza 20 sati po lokalnom vremenu. No, u Wimbledonu postoji čvrsti rok od 23 sata do kada se smije igrati. Đoković i Nadal su čak i taj rok prekoračili za dvije minute, zato što se Kevin Anderson plasirao se u svoje prvo finale Wimbledona tek poslije 6 sati i 35 minuta igre, koliko mu je trebalo da bi svladao Amerikanca Johna Isnera sa 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je ovo najduže polufinale u povijesti Grand Slam turnira i drugi najduži meč u Wimbledonu. Najduži dvoboj trajao je 11 sati i 5 minuta, kada je 2010. godine u prvom kolu Wimbledona John Isner svladao Nicolasa Mahuta 70-68 u petom setu, ali je taj meč završen tek nakon tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, Kevin Anderson je prvi Južnoafrikanac koji se je nakon 97 godina probio u finale Wimbledona. Godine 1921. to je uspio Brian Norton. No, ime suparnika saznat će tek u subotu. Nadal i Đoković će nastaviti meč prije finala tenisačica u kojem će se za naslov boriti Serena Williams i Angelique Kerber, a koje je zakazano za 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

WIMBLEDON, tenisači - polufinale

Kevin Anderson (JAR/8) - John Isner (SAD/9) 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković (Srb/12) - Rafael Nadal (Špa/2) 6-4, 3-6, 7-6 (9), prekid

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo