Drama hrvatske tenisačice, plačući predala veliko finale!

Petra Martić bila je na korak od trijumfa u Kuala Lumpuru i prvog WTA naslova u pojedinačnoj konkurenciji, no posustala je zbog umora.

4.3.2012.
13:25
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela oporaviti nakon iscrpljujućeg polufinala na WTA turniru u Kuala Lumpuru.

I jedna i druga tenisačica su igrale za svoj premijerni WTA naslov, no sasvim logično je Martić ostala bez zraka u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, samo nekoliko sati prije odigranog prvog poena u finalu Martić je igrala polufinalni ogled protiv 14. svjetske tenisačice Jelene Janković (kiša je razlog što je Martić imala natrpaniji raspored od Hsieh). U tom je polufinalu Martić ostvarila jednu od najvećih pobjeda u karijeri, no rezultat 6:7(5), 7:5, 7:6(5), kao i čak tri sata i šest minuta igre su je ostavili bez snage za finale.

Dok je bila još vruća uspjela je osvojiti vrlo lako prvi set protiv Hsieh (6:2). U toj prvoj dionici Hsieh je zapravo statirala i bila bez ikakve šanse protiv najbolje hrvatske tenisačice. Uspjela je Martić s breakom prednosti povesti u drugom setu 4:2 i doći jako blizu osvajanja premijernog WTA naslova. No, umor je tada počeo činiti svoje. Hsieh, inače 123. igračica na svijetu, vratila je break zaostatka, a kod vodstva 6:5 suparnice Martić je zatražila i pomoć fizioterapeuta. Izgubila je drugi set 7:5, a potom vrlo brzo upala u probleme u odlučujućem trećem setu. Hsieh, tenisačica koja je u Kuala Lumpuru igrala i prošla kvalifikacije, povela je 4:1 i Martić je tada predala meč. Imala je na kraju Martić čak i više break-lopti (7-6), dok su obje tenisačice napravile po tri breaka. No, u trećem je setu potpuno pao postotak prvog servisa Hrvatice (samo 26 posto), uz čak četiri napravljene servis pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo