MALO JE NEDOSTAJALO

DR. IVO NIJE USPIO: Hrvatski tenisač poražen u finalu kakvo nije viđeno 40 godina

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio osvojiti naslov na ATP turniru koji se igrao na travnatoj podlozi u nizozemskom ‘s-Hertogenboschu. Bolji od njega u dva tie-breaka rezultatom 7-6(5), 7-6(4) bio je Luksemburžanin Gilles Müller.

Meč dug 93 minute otišao je na stranu četvrtog nositelja koji je na prvi servis u cijelom meču izgubio tek tri poena (46/49) i koji je pritom ispalio 22 nebranjiva servisa, tri više od hrvatskog tenisača koji je u trinaestim igrama ostao na pet, odnosno četiri osvojena poena.

Prilika za oduzimanje servisa dva sjajna servera nisu ponudila suparniku.

Karlović je ovim porazom ostao na osam osvojenih naslova u karijeri u 18. odigranom finalu, Müller, pak, stigao do drugog trofeja u osmom meču za konačnu nagradu. Premijernu pobjedu na turnirima ATP kategorije slavio je ove godine u Sydneyju.

Inače, bio je ovo treći meč i druga pobjeda Luksemburžanina u ogledima protiv Karlovića. Niti jedan set u svim mečevima nije riješen prije tie-breaka (ukupno su ih odigrali sedam).

‘Možda bi idući put trebali odmah krenuti od tie-breaka’, duhovito je prokomentirao pobjednik.

Tennis Now tvrdi da je nedjeljno finale između 38-godišnjeg Karlovića i četiri godine mlađeg suparnika bilo ono sa najstarijim sudionicima meča za naslov još od 1977. godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr