DOWN UNDER NIŠTA NOVO: / Đoković nadigrao Federera i plasirao se u finale

Image
Foto: AFP

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u četvrtak je postao prvim finalistom ovogodišnjeg Australian Opena, nakon što je u polufinalu sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 nadigrao 3.

28.1.2016.
13:19
AFP
VOYO logo

19. finale

Bio je to njihov 45. međusobni dvoboj u kojem je Đoković stigao do 23. pobjede (23-22) te povećao prednost u mečevima koje su igrali na Grand Slam turnirima (9-6). Đoković je izborio mjesto u svom 19. finalu na Grand Slam turnirima, a u nedjelju će pokušati osvojiti 11. naslov.

U prva dva seta srbijanski tenisač je u potpunosti nadigrao rekordera po broju Grand Slam naslova, koji se, kao i Đoković, borio za plasman u svoje šesto finale u Melbourne Parku. Federer nije mogao probiti sjajnu Đokovićevu obranu, nizao je pogreške i ostao bez ijedne prilike za break. Za samo 54 minute prvi tenisač svijeta došao je na jedan set od plasmana u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo do pobjede

Federer je konačno proigrao u trećem setu, u kojem je prvo u petom gemu spasio jednu break-loptu te u sljedećem realizirao četvrtu priliku za vodstvo 4-2. Švicarac je osvojio set sa 6:3 i produžio neizvjesnost. U četvrtom setu Švicarac je u osmom gemu po peti put u meču izgubio servis, a Đoković bez izgubljenog poena zaključio servis za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je završio meč s 51 neforsiranom pogreškom, Đoković sa samo 20. Švicarac je uspio zabiti samo jedan ‘winner’ više od suparnika (34-33) koji ga je u ovom dvoboju nadigrao u svim elementima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan nastupom

“Odigrao sam nevjerojatna prva dva seta, ali tako moraš igrati protiv Rogera. Znao sam da će biti agresivan. Imao sam perfektnu realizaciju”, rekao je Đoković u prvom intervju na terenu Rod Laver Arene, gdje će u nedjelju pokušati osvojiti svoj šesti trofej na Australian Openu i izjednačiti se s Australcem Royom Emersonom na vrhu vječne ljestvice osvajača prvog Grand Slam turnira u sezoni.

Đoković će ime suparnika u nedjeljnom finalu doznati u petak, kad je na rasporedu drugo polufinale u kojem će se sastati Britanac Andy Murray i Kanađanin Miloš Raonić. Omjer u međusobnim dvobojima je 3-3. Raonić još nikada nije igrao u finalu Grand Slam turnira, dok će Murray pokušati doći do svog petog finala u Melbourne Parku, gdje je poražen u sva četiri prethodna meča za naslov; triput je gubio od Novaka Đokovića (2011., 2014, i 2015.), a jednom od Rogera Federera (2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo