DONNA VEKIĆ PREKO AMERIKANKE DO ČETVRTFINALA ACAPULCA: / Iznenađenje večeri priredila Brazilka

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Hrvatska tenisačica sinoć je prošlo u četvrtfinale turnira u Meksiku

28.2.2019.
8:34
AFP
VOYO logo

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 28.) probila se u četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Acapulcu, gdje je u noći sa srijede na četvrtak u dvoboju 2. kola nadigrala Amerikanku Christinu McHale (WTA - 144.) sa 6-4, 7-5 nakon jednog sata i 50 minuta igre.

Bio je to njihov drugi dvoboj i prva pobjeda Osječanke, do koje je stigla preokretom u drugom setu. U prvom setu je Vekić nakon pet 'breakova' u šest gemova povela sa 4-2, McHale je uspjela izjednačiti na 4-4, ali je s još dva osvojena gema u nizu naša tenisačica osvojila prvu dionicu meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađenje večeri

Drugi set je bolje započela 26-godišnja Amerikanka i povela sa 5-2, ali je uslijedio veliki povratak Donne Vekić. Spasila je dvije set-lopte u devetom te još jednu u desetom gemu te završila meč nizom od pet osvojenih gemova. Do trećeg četvrtfinala u ovoj sezoni, a u prethodna dva slučaja se nije na tome zaustavila, Vekić je došla zahvaljujući odličnoj igri na servis McHale, koji je uspjela slomiti čak sedam puta iz 12 prilika.

U četvrtfinalu će Donnina suparnica biti bolja iz dvoboja Birtanke Johanne Konte i Ruskinje Varvare Flink. Iznenađenje večeri priredila je brazilska tenisačica Beatriz Haddad Maia koja je sa 6-3, 6-3 nadigrala prvu nositeljicu turnira Amerikanku Sloane Stephens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo