DONNA VEKIĆ POSTALA PRVA POBJEDNICA U NASTAVKU SEZONE: / Hrvatska tenisačica pomela protivnicu

Image
Foto: Profimedia

Vekić će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja Slovenke Polone Hercog

3.8.2020.
19:08
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.) postala je prvom pobjednicom u nastavku sezona na WTA Touru tako što je u dvoboju 1. kola na WTA turniru u talijanskom Palermu svladala Nizozemku Arantxu Rus (WTA - 70.) sa 6-1, 6-2 za 75 minuta igre.

Vekić će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja Slovenke Polone Hercog (WTA - 45.) i Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA - 156.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nešto više od pola sata igre trebalo je 24-godišnjoj Osječanki za osvajanje prvog seta u kojem je 29-godišnja Nizozemka osvojila prvi gem, ali nijedan više nakon toga.

Štoviše, Vekić je nanizala osam gemova, povela s 'breakom' prednosti i u drugom setu te imala četiri prilike za vodstvo 3-0. Promašila je Donna nekoliko laganih forhenda i nakratko vratila Nizozemku u meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Donna Vekic of Croatia during practice at the 2020 Palermo Ladies Open WTA International tennis tournament Palermo Ladies Open Qualifications, Day 2, Italy - 02 Aug 2020,Image: 549229166, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Još igra i Martić

Rus je uspjela izjednačiti na 2-2, ali je Vekić uskoro ponovno zagospodarila terenom i novim 'breakom' za vodstvo 4-2 stvorila prednost koju više nije ispustila iz ruku te još jednim, šestim oduzetim servisom u meču stigla do uvjerljive pobjede.

Vekić je iskoristila 6 od 13 prilika za 'break' i spasila tri od četiri 'break-lopte' koje je imala Rus. Nizozemka je posebno bila ranjiva na svom drugom servisu, na kojem je osvojila samo tri od 15 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Palermu je i najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 15.) koja je postavljena za prvu nositeljicu, a u utorak će u 1. kolu igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck (WTA - 57).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo